Εκλογές:  «Έγκλημα και τιμωρία» για τον ΣΥΡΙΖΑ 

Φωτογραφια αρθρογραφου

Το τέλος της εποχής της οργής πλήρωσε ο Α. Τσίπρας

 Η νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, την οποία, κακά τα ψέματα ουδείς την περίμενε σε αυτήν την έκταση, αλλάζει άρδην το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας. 

Εκλογές 2023: Παραμένει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας

Η Ελλάδα φαίνεται  όχι απλώς να γυρίζει σελίδα σε σχέση με το επί μία 15ετία σκηνικό της εξαλλοσύνης, του φανατισμού και του διχασμού  που την ταλαιπώρησε, αλλά και να τιμωρεί όσους επένδυσαν σε αυτήν την τακτική. 
              
Τα «εμείς ή αυτοί», «να τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν», οι «γερμανοτσολιάδες», ο «πολακισμός», η αμετροέπεια και  ο άνευ ορίων φανατισμός κατά των πολιτικών αντιπάλων, έγιναν μέσα σε μία βραδιά εκλογικού αποτελέσματος «σκόνη». Ο ελληνικός λαός αποδείχθηκε απίστευτα ώριμος,  τιμωρώντας και όσους επιχείρησαν να μετατρέψουν ακόμη και τη σιδηροδρομική τυμβωρυχία των Τεμπών που  συγκλόνισε όλους μας (για την οποία υπάρχουν όντως πολιτικές ευθύνες αλλά διαχρονικές και διακομματικές) σε πολιτική τυμβωρυχία. 

Για να φτάσουμε στο «νταμπλ σκορ» και στην καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ χρειάσθηκαν βεβαίως να μεσολαβήσουν  και άλλα τραγικά λάθη. Όπως το να έχει μία συνιστώσα του π.χ. σχέδιο για τοπικό νόμισμα,  η χυδαία επίθεση στον Διονύση Σαββόπουλο που θύμισε εποχές ολοκληρωτισμού, το κάλεσμα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά η τοποθέτηση του Κατρούγκαλου υπέρ της αύξησης των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών.  Όλη αυτή η τακτική ήταν ένα πολιτικό “έγκλημα” το οποίο επέφερε ως αποτέλεσμα την “τιμωρία”.     

Κυρίως όμως η Ελλάδα γύρισε την πλάτη στην εξαλλοσύνη και παρά τα όποια λάθη της κυβέρνησης, έδωσε εντολή νέας διακυβέρνησης στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκης, επιβραβεύοντας τη διαχείριση των αλλεπάλληλων εξωγενών κρίσεων (παρά την ακρίβεια),  αλλά και τη στάση της στα μεγάλα ατού της, του αναβαθμισμένου κύρους της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και της “αναγέννησης” των αμυντικών δυνατοτήτων της  χώρας.  

Το κύριο μήνυμα των εκλογών είναι βεβαίως και ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Η ΝΔ οφείλει να επενδύσει σε αυτή την ψήφο εμπιστοσύνης και χωρίς αλαζονεία και φανατισμό από την πλευρά της,  α βοηθήσει τη χώρα να γυρίσει οριστικά σελίδα. Η Ελλάδα της “πλατείας”, των “αγανακτισμένων” και των ύβρεων, ήρθε η ώρα να γίνει μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα.                 
        
           

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top