Αυτές τις εκλογές θέλουμε; Ναι αυτές θέλουμε!

Φωτογραφια αρθρογραφου

Με άρωμα... Ευρώπης -πλέον- οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα

Ευτυχώς οι εποχές που λίγο πριν τη μεγάλη ημέρα των εκλογών οι δρόμοι γέμιζαν με χιλιάδες σκόρπια φέιγ βολάν υποψήφιων βουλευτών κι οι κολώνες της ΔΕΗ αφίσες με τις -παραποιημένες λόγω της κυρτότητας του χαρτιού- μούρες υποψήφιων πρωθυπουργών, πράσινους ήλιους, μπλε δάδες, λευκά σφυροδρέπανα κ.λπ. έχουν φύγει ανεπιστρεπτί.  

Εκλογές 2023 στο Star την Κυριακή - Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

Ο θείος Τάκης που γέμιζε το αυτοκίνητο με αφίσες του Μητσοτάκη (του αείμνηστου) με τη θεία Ρούλα να του φωνάζει «Δε θα μας μιλήσουν ξανά οι γείτονες που ‘ναι ΠΑΣΟΚ!», πλέον δεν εξασκεί το αγαπημένο του… χόμπι, γιατί απλά βαριέται λόγω ηλικίας να ασχοληθεί! Και πολύ καλά κάνει, αφού τα πράγματα έχουν αλλάξει ακόμα και σε μια Ελλάδα που -όπως πάντα- αλλάζει με ρυθμούς χελώνας

Αφίσα του ΚΚΕ για την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στο Σύνταγμα

Αφίσα του ΚΚΕ για την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στο Σύνταγμα /Φωτογραφία Eurokinissi

Ίσως το μόνο καλό που έφερε στη χώρα η περίοδος της βαθιάς κρίσης είναι η μετριοπάθεια σε πολλά πράγματα, ακόμα και στις προεκλογικές περιόδους. Τι κι αν τα κόμματα μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων πάντα είχαν τα χρήματα να κάνουν ό,τι μπορούν για να διαφημιστούν και να… κινητοποιήσουν τον ψηφοφόρο, η εξαντλημένη οικονομικά ελληνική κοινωνία δεν μπορούσε να το αντέξει

Εκλογές 2023: «Στις 9 το βράδυ της Κυριακής το 80% των αποτελεσμάτων»

Κάτι η «μόδα» της οικολογίας, κάτι οι νόμοι για τη περιβαλλοντική ρύπανση, κάτι η νέα γενιά που δεν τα σηκώνει αυτά (και καλά κάνει!) κάτι το κράξιμο στα social media, είναι γεγονός ότι οι τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις γίνονται σε πιο… ήπιους τόνους, κάνοντας πολλούς να παραδέχονται το κλισέ: «Επιτέλους γίναμε Ευρώπη!».  

Περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας στην Πλατεία Συντάγματος /Φωτογραφία Eurokinissi

Περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας στην Πλατεία Συντάγματος /Φωτογραφία Eurokinissi

Ήδη, από τις αρχές του μήνα, ο δήμος Αθηναίων είχε ζητήσει από τα κόμματα να εφαρμοστεί στο ακέραιο ο νόμος σχετικά με τα προεκλογικά περίπτερα, τη ρίψη φυλλαδίων, τα πανό, τις γιγαντοαφίσες και κάθε άλλου είδους υλικού προβολής.  

Εκλογές 2023: Άναψε…. φωτιές η «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» του Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 16/5

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 16/5 /Φωτογραφία Eurokinissi

Όσον αφορά στις προεκλογικές συγκεντρώσεις; (Ευτυχώς!) Κι αυτές λίγες και καλές.

Έστω και διά ροπάλου, ευχάριστη εξέλιξη των τελευταίων ετών ο φανατισμός και το… ταπεραμέντο του Έλληνα ψηφοφόρου που έχουν εμφανώς μειωθεί! 

Αυτές τις εκλογές θέλουμε; Ναι αυτές θέλουμε, γιατί τα νεύρα μας δεν είναι και πολύ στα καλά τους!

Άντε τρεις ημέρες έμειναν και μετά τέλος. Για πόσο; Άγνωστο…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top