Σπίρτζης- Τόσκας: Κυκλώματα μέσα από τις συγκοινωνίες βανδαλίζουν τους σταθμούς!

Γιατί αναλαμβάνει η ΕΛΑΣ τη φύλαξη των σταθμών

Σπίρτζης- Τόσκας: Κυκλώματα βανδαλίζουν τους σταθμούς!

Στην καταγγελία ότι κυκλώματα προκαλούν επίτηδες φθορές σε λεωφορεία και μετρό  προχώρησαν ο υπουργός Μεταφορών και ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης.  

Όπως ανέφερε η Ράνια Τραγόμαλλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, ο  Χρήστος Σπίρτζης  και ο Νίκος Τόσκας στην άτυπη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους υποστήριξαν ότι οι βανδαλισμοί, όπως χθες στον σταθμό του Μετρό στο Πανεπιστήμιο, δεν γίνονται μόνο από αντιεξουσιαστές.

Διαβάστε επίσης: Αλλάζει η φύλαξη σε μετρό και Ηλεκτρικό - Αναλαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ

Κρύβονται, λένε,  κυκλώματα που έχουν στηθεί για πάρα πολλά χρόνια στις αστικές συγκοινωνίες και στο χώρο των μεταφορών.

 Ο Υπουργός Μεταφορών μάλιστα ανέφερε ως παράδειγμα  τον πρόσφατο εμπρησμό του κέντρου του ΟΑΣΑ στην Καλλιθέα ,όπου πραγματοποιούνταν μαζική έκδοση προσωποποιημένων καρτών. Είπε ότι ήταν εμπρησμός, καθώς έσπασαν το τζάμια και πέταξαν στουπιά. 

Επίσης,  οι δύο υπουργοί άφησαν  αιχμές και για τον τρόπο φύλαξης από τις εταιρείες security, λέγοντας ότι δεν παρακολουθούσαν  ούτε τις κάμερες των σταθμών, για να βλέπουν τι συμβαίνει στις αποβάθρες. Αποφάσισαν λοιπόν την αποχώρηση των εταιρειών security και  200 αστυνομικοί θα έχουν αποκλειστικό αντικείμενο τη φύλαξη των σταθμών των μέσων σταθερής τροχιάς. Τέλος  ο κύριος Σπίρτζης μίλησε και πάλι για κυκλώματα που  έφτιαχναν πλαστά εισιτήρια και  τις έρευνες που είναι σε εξέλιξη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top