Μητσοτάκης στο STAR: Καταθέτουμε αίτημα εξεταστικής για τις συνομιλίες Καμμένου με ισοβίτη

Επίθεση σε κυβέρνηση: Είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης

Αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των συνομιλιών του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη προτίθεται να καταθέσει ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα.

«Όλα στο φως. Θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην ιστορία», τόνισε με έμφαση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομία και τις καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση.

Ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε πως διαφωνεί με την διαιώνιση των συμβασιούχων. «Δεν θέλουμε νέα στρατιά συμβασιούχων που θα είναι όμηροι της πολιτικής εξουσίας» είπε.

 «Από “θα” άλλο τίποτα αυτή η κυβέρνηση»

Ο αρχηγός της ΝΔ υπογράμμισε ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης καθυστέρησε αρκετούς μήνες και πως φτάσαμε στο παρά πέντε της αποπληρωμής ενός ομολόγου για το οποίο δεν έχουμε τα χρήματα.

«Εκτιμώ πως τελικά έστω κι έτσι θα καταφέρουμε να το αποπληρώσουμε , αλλά με τι κόστος: η οικονομία είναι σε κακή κατάσταση, είχαμε ύφεση πέρυσι και ισχνή ανάπτυξη φέτος, και περισσότερα λουκέτα, με εξαίρεση τον τουρισμό» είπε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας πως παράλληλα «δεν κερδίσαμε τίποτα στο θέμα του χρέους, το οποίο ο ίδιος ο πρωθυπουργός το ανήγαγε σε πρωτεύων θέμα, και τίποτα στο θέμα της ποσοτικής χαλάρωσης».

Απαντώντας στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος υποστήριξε πως θα τα πάρουμε και τα δύο, είπε: «Από “θα” άλλο τίποτα. Ο κ. Τσακαλώτος ήταν αυτός που έλεγε πως αν φτάσουμε Μάιο ή Ιούνιο, καήκαμε».

«Αποτέλεσμα των καθυστερήσεων τα σκληρά μέτρα»

Συνεχίζοντας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως όλα τα σκληρά μέτρα μέχρι το 2020 είναι το αποτέλεσμα της καθυστέρησης στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Παράλληλα, υπογράμμισε  πως ακούει με καχυποψία τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα, σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός ήταν αυτός που έλεγε «πως δεν θα φέρει ούτε ένα μέτρο και έφερε μέτρα σχεδόν 6 δισ. ευρώ μέχρι το 2020».

«Ο κ. Τσίπρας έχει πει πολλές φορές ότι δεν πιστεύει το πρόγραμμα»

Ο κ. Μητσοτάκης, εκτίμησε πως διαμορφώνεται τώρα στην ελληνική οικονομία ένα θετικό κλίμα, «επειδή όλοι γνωρίζουν πως η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πιο φιλική στις επενδύσεις και δεν θα έχει δυσκολία να πει πως χρειαζόμαστε τις αλλαγές και όχι ότι πρέπει να τις κάνουμε γιατί έτσι μας λένε οι ξένοι».

«Βλέπει ότι υπάρχει μια σοβαρή αντιπολίτευση που εγγυάται σταθερότητα και όχι η αντιπολίτευση του Τσίπρα» είπε και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας έχει πει πολλές φορές ότι δεν πιστεύει το πρόγραμμα. Εγώ πιστεύω στη δύναμη της επιχειρηματικότητας, αν απελευθερωθεί από την υπερφορολόγηση και τη γραφειοκρατία. Πιστεύω σε ένα κράτος με αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων».

Τι είπε για τους στόχους για πλεονάσματα 3,5% ως το 2022 και 2% ως το 2060

«Η ΝΔ ως επόμενη κυβέρνηση θα υιοθετήσει πλήρως το μεταρρυθμιστικό σκέλος του προγράμματος για πιο ανταγωνιστική οικονομία. Και θα το ενισχύσει κιόλας με ιδιωτικοποιήσεις, απελευθέρωση των αγορών και μείωση των φορολογικών συντελεστών» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Λέμε σε κάθε τόνο πως η δέσμευση του κ. Τσίπρα είναι υπερβολική για την ελληνική οικονομία και δεν μας δίνει αρκετά περιθώρια. Εμένα δεν μου αρέσει η λέξη επαναδιαπραγμάτευση. Υιοθετώντας ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, θα κερδίσουμε αξιοπιστία και αφού δώσουμε δείγματα γραφής, θα υπάρξουν περιθώρια για συζήτηση με τους εταίρους μας για τη μείωση των πλεονασμάτων» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα κόψουμε δαπάνες για να μειώσουμε τους φόρους»

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως ο ίδιος θα μειώσει τους φόρους, μειώνοντας στο ίδιο ύψος τις δαπάνες.

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα το θέμα των προμηθειών στα δημόσια νοσοκομεία, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται εξορθολογισμό. Επίσης, προσέθεσε,  την ανάγκη να μειωθεί το Δημόσιο με παράταση του κανόνα για 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις,  «για να μειωθεί το Δημόσιο χωρίς απολύσεις».

«Όχι άλλες στρατιές συμβασιούχων»

«Δεν θέλουμε νέα στρατιά συμβασιούχων που θα είναι όμηροι της πολιτικής εξουσίας» είπε στη συνέχεια, σημειώνοντας πως οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν στοιχειοθετούν καμία δυνατότητα μονιμοποίησης.

Σχολιάζοντας και το πρόσφατο θέμα με την αποκομιδή των σκουπιδιών, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για σύμπραξη του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα.

Παράλληλα, μιλώντας για φορείς του Δημοσίου ξεκαθάρισε πως υπάρχει περιθώριο για εξυγίανση και όχι για κατάργηση τους. 

Επιμένει για πρόωρες εκλογές

Ο πρόεδρος της ΝΔ, άφησε αιχμές για την κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει αυτά που ψηφίζει. «Με ποια πίστη θα υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα που δεν το πιστεύουν;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για να δώσουμε στην κυβέρνηση.

«Έχουμε δείγματα γραφής αυτής της κυβέρνησης», τόνισε και επανέλαβε το αίτημα του για εκλογές.

«Βεβαίως επιμένουμε στο αίτημα μας για εκλογές… Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε εκλογές, όμως στέλνουμε μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδος», είπε χαρακτηριστικά, εξαπολύοντας νέα πυρά στην κυβέρνηση.

«Είναι μακράν η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία εγγυάται τη νομιμότητα.

«Θα καταθέσουμε αίτημα για εξεταστική στο θέμα Καμμένου-ισοβίτη»

Αναφερόμενος στην υπόθεση Καμμένου –ισοβίτη και στις κυβερνητικές αιτιάσεις ότι ο ίδιος έχει φιλικές σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε : «Εγω δεν έχω σχέση με κανέναν επιχειρηματία, πέραν του θεσμικού μου ρόλου».

«Ο Τσίπρας και ο Παππάς έχουν σχέσεις με τον Μαρινάκη», είπε στη συνέχεια

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως «όποιος είναι ένοχος πρέπει να πάει στη φυλακή». Αλλά αυτό όπως είπε είναι κάτι που θα το κρίνει η Δικαιοσύνη

«Είναι αδιανόητο υπουργός να μιλά με ισοβίτη. Είναι δουλειά του υπουργού να μπλέκεται στα χωράφια της Δικαιοσύνης;  Έχει μιλήσει και με άλλους ισοβίτες;», διερωτήθηκε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αποκάλυψε πως το κόμμα του θα καταθέσει αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση Καμμένου ισοβίτη.

«Όλα στο φως. Θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην ιστορία», τόνισε με έμφαση.

Στο ερώτημα της κας Ζαχαρεά «αν γνωρίζει κάτι παραπάνω για την υπόθεση Καμμένου-ισοβίτη», ο κ. Μητσοτάκης είπε «το μόνο που ξέρω είναι ότι ο υπουργός μίλησε 12 φορές με τον ισοβίτη»

Ο κ.Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η εξεταστική αυτή που θα συσταθεί μπορεί να είναι χρήσιμη, ενώ υπενθύμισε ότι το κόμμα του δεν έχει καταψηφίσει καμιά εξεταστική. «Θέλω να πιστεύω ότι οι Τσίπρας- Παππάς δεν θα καταψηφίσουν το αίτημα της εξεταστικής γιατί θα είναι βαθύτατα εκτεθειμένοι. Θα ψάξουμε όλες τις πτυχές» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επιμένει πως η μήτρα της τρομοκρατίας είναι η Άκρα Αριστερά

Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση  που έκανε την Δευτέρα στη Βουλή πως «η τρομοκρατία έχει προέλευση από τη μήτρα της άκρας Aριστεράς» η οποία προκάλεσε αντιδράσεις, ο κ.Μητσοτάκης δεν πήρε τίποτα πίσω, αντιθέτως συμπλήρωσε «αυτή είναι η αλήθεια».

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις από το 1974 μέχρι και σήμερα έχουν αναφορές στον χώρο της άκρας – άκρας αριστεράς, από τη 17 Ν και όλες τις παραφυάδες της,  αρκεί κανείς να διαβάσει προκηρύξεις. Απορώ γιατί αυτή η αυτονόητη αλήθεια προκαλεί αντιδράσεις», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Εγώ δεν μίλησα για πολιτική βία, συζητάμε  για τρομοκρατία, η οποία είναι ακόμη ενεργή» είπε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε: «βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της 17 Νοέμβρη»

«Θα σπάσω το άβατο των Εξαρχείων»

Στα ερωτήματα της κας Ζαχαρέα σχετικά με το άβατο των Εξαρχείων, ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε ότι στην περίπτωση που το κόμμα του έρθει στην εξουσία, θα επιβληθεί ο νόμος στην συγκεκριμένη περιοχή.

«Εγώ στα Εξάρχεια θα επιβάλλω το νόμο. Με ένα επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας μπορεί να επιβληθεί η τάξη και ο νόμος» είπε.

«Στα ζητήματα νόμου και τάξης δεν χωρούν εκπτώσεις . Ο ασφαλής πολίτης είναι ο ελεύθερος πολίτης», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top