Βρυξέλλες προς Αθήνα: Συμφωνία μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου ή χάος!

Τελεσίγραφο-«δώρο» στην κυβέρνηση για τα δύο της χρόνια - Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star Θ. Αθανασίου

«Δώρο» στην κυβέρνηση  για τα δύο της χρόνια στην εξουσία, κάνουν οι εταίροι το…  τελεσίγραφο που της έστειλαν, ώστε να υπάρξει σύντομα ολοκλήρωση της δεύτερης  αξιολόγησης.

Όπως μετέδωσε  ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα,  οι εταίροι διαμηνύουν ότι  πρέπει να  υπάρξει μια συμφωνία και είναι βέβαιοι  ότι θα την έχουν μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, αφού επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα και πριν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος  σε σημαντικές χώρες  της Ευρωζώνης (Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία).      

Δηλαδή,  μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία  στα εργασιακά, στα ενεργειακά, στα  δημοσιονομικά, καθώς σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις.  

Το τελευταίο ζήτημα αποτελεί μεγάλο αγκάθι με τα επιπλέον μέτρα που ζητά το ΔΝΤ,  με την αναζήτηση παράλληλα μιας φόρμουλας  και για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους,  με την οποία θα είναι ευχαριστημένοι όλοι, καθώς, όπως διευκρίνισε ο Θ. Αθανασίου, «χωρίς το Ταμείο πρόγραμμα δεν γίνεται».  

Τα μέτρα πάντως, σε μια κίνηση καλής θέλησης προς την ελληνική κυβέρνηση, οι εταίροι   δεν τα θέλουν κατ’ ανάγκη  νομοθετημένα. Επιμένουν όμως , ότι χωρίς αυτά συμφωνία δεν υπάρχει, παρά μόνο χάος… 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top