Στάθης Ψάλτης: Ποιος ήταν ο ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ηθοποιός που ΧΑΡΑΞΕ τη δεκαετία του ’80

To star.gr θυμάται...

Ο Στάθης Ψάλτης γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 1951 στο Βέλο της Κορινθίας. Εκεί έζησε τα παιδικά του χρόνια, μέχρι που έγινε 11 ετών. Τότε, μετακόμισε με τους γονείς του στο Αιγάλεω.

Ο Ψάλτης φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη, για να υπηρετήσει με την υποκριτική του δεινότητα το θέατρο και τον κινηματογράφο. Γνώρισε μεγάλη δόξα κατά τη δεκαετία του 1980, παίζοντας στο πλευρό της Καίτης Φίνου.

Από τις πιο αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κοινού, στις οποίες πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός, είναι τα Καμικάζι αγάπη μου, Τροχονόμος Βαρβάρα, Τα καμάκια, Βασικά καλησπέρα σας, Και ο πρώτος ματάκιας, Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω, Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ και Μάντεψε τι κάνω τα βράδια. Οι αγαπημένοι του ρόλοι, που τον έκαναν ιδιαίτερα δημοφιλή στο ελληνικό κοινό, ήταν, κυρίως, κωμικοί.

Η πρώτη φορά που τραγούδησε δημόσια ήταν το 1973, στη σειρά "Οι έμποροι των εθνών". Εκεί τραγούδησε το «Ήτανε μια φορά» του Σταύρου Ξαρχάκου. Έκτοτε, τραγούδησε πολλές φορές, τόσο σε ταινίες του όσο και σε διάφορες επιθεωρήσεις.

Μετά από ένα διαζύγιο με την Τάρια Μπούρα, παντρεύτηκε το 2006 την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη.

Ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς των Ελλήνων, ο Στάθης Ψάλτης άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, 21 Απριλίου, στις 14:45, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου "Άγιος Σάββας" όπου νοσηλευόταν με καρκίνο στους πνεύμονες.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top