Στους 31 οι νεκροί από τις φωτιές στην Καλιφόρνια – Πάνω από 100 οι αγνοούμενοι

Εικόνες καταστροφής από τις ανεξέλεγκτες φλόγες - Νέα Ενημέρωση 18:43

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχείρησης κατάσβεσης των μεγάλων πυρκαγιών που καίνε από την περασμένη Κυριακή την Καλιφόρνια, ενώ ομάδες διασωστών πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό περισσότερων νεκρών σε αρκετές περιοχές της πολιτείας.

Την Πέμπτη, ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους 31, σηματοδοτώντας τις πιο αιματηρές φωτιές στην ιστορία της Καλιφόρνια.

Αρκετά μέτωπα παραμένουν ανεξέλεγκτα, με τη φωτιά να έχει κάψει μια περιοχή ίση με την πόλη της Νέας Υόρκης. Οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί στην περιοχή, ενώ οι πυκνοί καπνοί κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Μερικά από τα πιο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής, όπως η κοιλάδα της Νάπα και η πόλη Σονόμα έχουμε μετατραπεί σε πόλεις φαντάσματα και μόνο οι πυροσβέστες βρίσκονται στους δρόμους που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Ο σερίφης της επαρχίας Σονόμα, Robert Giordano δήλωσε ότι η αστυνομία ερευνά εκατοντάδες αναφορές για αγνοούμενους ανθρώπους και ότι οι διασώστες θα ξεκινήσουν στοχευμένες έρευνες για συγκεκριμένους ανθρώπους που αγνοούνται στις τελευταίες τους κατοικίες.

«Έχουμε βρει πτώματα ανθρώπων που είναι εύκολη η αναγνώρισή τους, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις μόνο στάχτες ή κόκκαλα», είπε ο σερίφης.

Την Πέμπτη επιβεβαιώθηκαν οχτώ ακόμα θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 31. Μάλιστα οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν στην παραθαλάσσια ζώνη βόρεια του Σαν Φρανσίσκο.

Από την περασμένη Κυριακή που ξέσπασαν οι φωτιές στην Καλιφόρνια έχουν γίνει αποκαΐδια 3.500 σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ πάνω από 25.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Αυτή τη στιγμή 21 μέτωπα παραμένουν ανεξέλεγκτα, ενώ ενισχύσεις έχουν έρθει και από άλλες πολιτείες των ΗΠΑ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top