Έπεσε αεροπλάνο παιδικής κατασκήνωσης! Νεκρός ο πιλότος και δυο 14χρονοι- Σοβαρά τραυματισμένος ένας 17χρονος

Στην κατασκήνωση υπάρχει ήδη ομάδα ειδικών ψυχολόγων για να βοηθήσει τα υπόλοιπα παιδιά - Πρώτη ανάρτηση: 04-08-2017 19:48

Τουλάχιστον 3 άτομα, εκ των οποίων οι 2 είναι έφηβοι, σκοτώθηκαν μετά από συντριβή 4θέσιου αεροπλάνου παιδικής καλοκαιρινής κατασκήνωσης στην Ελβετία.

Συγκεκριμένα, σκοτώθηκαν δυο 14χρονοι και ο ενήλικας πιλότος του αεροπλάνου, σύμφωνα με το AFP. Ο 4ος επιβάτης, ένας 17χρονος, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά. Προς το παρόν, τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα.

To σημείο πτώσης του αεροσκάφους

Το διαλυμένο αεροπλάνο βρέθηκε, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, σε ύψος 2.800 μέτρων. Μέσα στο αεροσκάφος, βρισκόταν ο νεκρός πιλότος, ο 17χρονος, που μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κοντινό νοσοκομείο, και οι δυο 14χρονοι.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, η πτήση ήταν μέρος αεροπορικής κατασκήνωσης νέων. Η σύγκρουση έγινε 10 λεπτά μετά την απογείωση, σε μια πτήση συνολικά 25 λεπτών.

Στην κατασκήνωση αυτή συμμετέχουν 192 έφηβοι, 14-16 ετών, ενώ τα τελευταία 35 χρόνια, πάνω από 5.000 νέοι έχουν λάβει μέρος. Ποτέ στο παρελθόν δεν συνέβη παρόμοιο περιστατικό.

Υπεύθυνος της κατασκήνωσης δήλωσε: «Όλος μου ο κόσμος κατέρρευσε! Οι νεαροί πέρασαν μια τέλεια εβδομάδα διακοπών και η πτήση αυτή έπρεπε να είναι μια από τις κορυφαίες τους στιγμές».

Πρόσθεσε ότι ο πιλότος ήταν ντόπιος και πολύ έμπειρος, ωστόσο η αστυνομία δεν θέλει να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Στην κατασκήνωση υπάρχει ήδη ομάδα ειδικών ψυχολόγων για να βοηθήσει τα υπόλοιπα παιδιά, ενώ θα πραγματοποιηθεί και λειτουργία.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top