Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη στον Γιάννη Καλλιάνο

ΠΟΕΔΗΝ: «Ατυχής η δήλωση του Γιάννη Καλλιάνου για το προσωπικό του Αττικόν»

Το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου για γιατρούς δημόσιου νοσοκομείου και την επιδείνωση της κατάστασης υγείας του πατέρα του- βίντεο ΣΚΑΪ

Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος, δημοσιοποίησε την περιπέτεια υγείας του πατέρα του, καταγγέλοντας πως δεν αποφασίστηκε εγκαίρως η εισαγωγή του σε ΜΑΦ σε δημόσιο νοσοκομείο, παρά τις εκκλήσεις του ιδίου και του γιατρού- αδελφού του. 

Ο Γιάννης Καλλιάνος ξεσπά: Aυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν

«Σήμερα κόπηκε η μισή μου ζωή. Ακόμα ελπίζω ότι με τη βοήθεια της Παναγίας δε θα κοπεί και η υπόλοιπη. Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά». «Θέλω να ξεμπροστιάσω το σύστημα», είπε στο βίντεο που ανέβασε ο ίδιος στo facebook. Σημειώνεται πως τελικά ο πατέρας του έπαθε ανακοπή και τον διασωλήνωσαν.

Γιάννης Καλλιάνος/ Eurokinissi

Γιάννης Καλλιάνος/ Eurokinissi

Tα μηνύματα δε, που έλαβε ο μετεωρολόγος από πολίτες, οι οποίοι εξέφραζαν τα δικά τους παρόμοια βιώματα ήταν αρκετά.

Καλλιάνος: Τα μηνύματα στα social μετά το ξέσπασμα για τον πατέρα του

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη στον Γιάννη Καλλιάνο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλησε να τοποθετηθεί στα όσα είπε ο Γιάννης Καλλιάνος, μέσα από μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Twitter. Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι άφησε να περάσουν λίγες ώρες από «από τη συγκινητική και ανθρώπινη ανάρτηση του συναδέλφου Γιάννη Καλλιάνου» και πως σέβεται «τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του».

Ξεκαθάρισε ωστόσο, πως η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ γίνεται με αυστηρά ιατρικά κριτήρια και πως το Υπουργείο δεν αναμειγνύεται σε αυτή την ιατρική διαδικασία».

Τόνισε επίσης, πως «τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια» και πως «έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

«Άφησα να περάσουν λίγες ώρες από τη συγκινητική και ανθρώπινη ανάρτηση του συναδέλφου και  @kallianos , πριν τοποθετηθώ. Δεν έχω συνηθίσει όμως να κρύβομαι και δεν θα το έκανα ούτε τώρα. 

Άδωνις Γεωργιάδης/ Eurokinissi

Άδωνις Γεωργιάδης/ Eurokinissi

Σέβομαι απολύτως τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του και κάθε γιου για τον πατέρα του.  Άλλωστε έχω χάσει και εγώ τον δικό μου και αντιλαμβανομαι τον πόνο.  Όμως, οφείλω να ξεκαθαρίσω για την ορθή ενημέρωση του κοινού, ορισμένα πράγματα:

Α) Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια. Συνεπώς, το Υπουργείο και εγώ προσωπικά δεν αναμειγνυόμαστε -αξιωματικά- σε αυτή την αμιγώς ιατρική διαδικασία.

Β) Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας, καθώς η πρόσβαση σε κρεβάτι ΜΕΘ μπορεί να κρίνει σε ορισμένες περιπτώσεις τη ζωή ή τον θάνατο κάποιου.  Έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι.  Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια. 

Γ) Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό μας προσωπικό και στην προκειμένη περίπτωση η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως. 

Λόγοι ιατρικού απορρήτου δε θα μου επέτρεπαν να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση υγείας του ασθενούς, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε. 

Το ΕΣΥ και οι λειτουργοί του καθημερινά σώζουν χιλιάδες ανθρώπους και το κάνουν με γνώση, συνείδηση, ενσυναίσθηση, ευαισθησία και επαγγελματισμό.

Εύχομαι πολλά περαστικά στον πατέρα του φίλου μου Γιάννη και τον διαβεβαιώ ότι το ΕΣΥ κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να πάνε όλα καλά για τον πατέρα του, αλλά και για κάθε συμπολίτη μας που χρειάζεται φροντίδα».

Γιαννάκος: «Ατυχής η δήλωση του Γιάννη Καλλιάνου για το προσωπικό του Αττικόν»

O πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιάννακος, σε ανακοίνωσή του τοποθετήθηκε για τη δήλωση του Γιάννη Καλλιάνου, χαρακτηρίζοντας τη «ατυχή».

«Κατανοούμε τον πόνο, την αγωνία της οικογένειας του κ. Καλλιάνου για την εξέλιξη της υγείας του πατέρα του, που νοσηλεύεται στην Αγγειοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ από 6/4. Όμως, οι δηλώσεις για ευθύνες του προσωπικού του Αττικού νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του είναι ατυχείς. Συνομίλησα σήμερα με το προσωπικό του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου και είναι εξοργισμένοι. Ο πατέρας του έτυχε και τυγχάνει της καλύτερης δυνατής φροντίδας στο Αττικόν. Χειρουργήθηκε από Αγγειχειρουργούς με επιτυχία. Πολλές φορές την ημέρα, τον έβλεπαν γιατροί πολλών ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Νοσηλευόταν σε δίκλινο θάλαμο με τους συνοδούς να απαιτούν συνεχώς  τη φροντίδα των νοσηλευτών.

Η  Αγγειοχειρουργική κλινική όμως του νοσοκομείου Αττικόν νοσηλεύει 44 ασθενείς. Επειδή, δε φθάνουν τα κρεβάτια νοσηλεύονται πολλοί σε ράντζα και φορεία. Παρότι είναι αγγειοχειρουργική κλινική νοσηλεύει πολλούς  ασθενείς με παθολογικά προβλήματα, ασθενείς covid-19 και γίνεται τεράστια προσπάθεια από το ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό να μην υπάρξει διασπορά μικροβίων.

Τι να πρωτοκάνουν δύο νοσηλεύτριες ή στην καλύτερη περίπτωση τρεις σε κάθε βάρδια με 44 ασθενείς οι περισσότεροι σε πολύ βαριά κατάσταση;

Οι κλίνες  ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας είναι συγκεκριμένες και δυστυχώς δε φθάνουν για προληπτική νοσηλεία μη διασωληνωμένων ασθενών. Ελάχιστοι έως καθόλου μη διασωληνωμένοι ασθενείς εισάγονται στις ΜΕΘ.

Εάν εφαρμοζόνταν αυτή η τακτική οι 900 κλίνες ΜΕΘ που κάθε ημέρα μειώνονται λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού, δε θα έφθαναν. Μακάρι να είχαμε σε λειτουργία 3.500 κλίνες ΜΕΘ, όπως θα έπρεπε, βάσει τις νοσοκομειακές κλίνες που διαθέτουμε για να μπορούσαν να εξυπηρετούνται και τέτοιες περιπτώσεις  μη διασωληνωμένων ασθενών.

Ευτυχώς, εφέτος με τη διαχείρηση που έγινε στις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ δεν είδαμε το σπαράδεκτο φαινόμενο διασωληνωμένων ασθενών επί ημέρες εκτός ΜΕΘ.

Στο Αττικόν, λοιπόν, όταν ζητήθηκε από τους συγγενείς να εισαχθεί σε ΜΕΘ, οι γιατροί διέγνωσαν ότι δεν απαιτείται διασωλήνωση, άρα ούτε εισαγωγή σε ΜΕΘ με βάση την κλινική του εικόνα.  ΜΑΦ δεν υπάρχει.

Όταν επιδεινώθηκε η κατάσταση διασωληνώθηκε και εισήχθη σε ΜΕΘ. Όπως συμβαίνει με όλους τους  ασθενείς στο ΑΤΤΙΚΟ. Όταν κάποιος ασθενής  χρήζει ΜΕΘ εγγράφεται στο πληροφοριακό  σύστημα του ΕΚΕΠΥ και σε συνεννόηση των γιατρών με το ΕΚΑΒ, γίνεται η διακομιδή και εισαγωγή. Εάν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται εισάγεται εκεί.

Το  ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ εξετάζει 1.000 ασθενείς στην κάθε  εφημερεία, εισάγει περί τους 200 ασθενείς και είναι πρωταθλητής των ράντζων.
Το λιγοστό προσωπικό δίνει τη ζωή του.

Εάν θέλετε να  αποδώσετε ευθύνη σε κάποιον, αφήστε στην άκρη το λιγοστό ηρωικό προσωπικό που έως πρόσφατα χειροκροτούσατε και αποδώσετε ευθύνες εκεί που πραγματικά υπάρχουν και είναι οι παθογένειες του ΕΣΥ, των νοσοκομείων.

Περαστικά με όλη μας την καρδιά στον πατέρα του κ. Καλλιάνου, όπως και σε όλους τους ασθενείς. Προφανώς δε μας φοβίζουν οι απειλές του, που θέλουμε να πιστεύουμε έγιναν εν θερμώ»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top