Δεύτερες σκέψεις για την παραίτηση Μέι! Πόλεμος διαρροών εν αναμονή του διαγγέλματός της

Σφυροκόπημα από στελέχη του κόμματός της

Δεύτερες σκέψεις για την παραίτηση Μέι!

Μπορεί η Citi να εκτιμά ότι είναι πολύ πιθανόν η Τερέζα Μέι να ανακοινώσει την παραίτησή της μετά τον όλεθρο των χθεσινών εκλογών, όμως το BBC αναφέρει ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση.

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, όπου στις 10:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδος) η Τερέζα Μέι αναμένεται να βγάλει διάγγελμα στο οποίο θα ανακοινώσει τις προθέσεις της από εδώ και μπρος.

Λίγο μετά τις 09:30 ώρα Ελλάδος πάντως, η δημοσιογράφος του BBC, Λόρα Κένσεμπεργκ με tweet της ανέφερε ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν πρόκειται να πάει πουθενά.

 

 

«Η Τερέζα Μέι δεν έχει πρόθεση να ανακοινώσει την παραίτησή της αργότερα σήμερα, αλλά εργάζεται για το σχηματισμό κυβέρνησης, αφού το κόμμα της είναι πρώτο», έγραψε.

Στο στόχαστρο των… συντρόφων της η Μέι

Βαρύ είναι το κλίμα για την Τερέζα Μέι στο εσωτερικό του κόμματός της, καθώς πολλά κορυφαία στελέχη δεν κρύβουν την απογοήτευση, αλλά και την οργή τους για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στελέχη όπως ο Μπόρις Τζόνσον, ο Φίλιπ Χάμοντ και ο Ντέιβιντ Ντέιβις, που αποτελούν και το αντίπαλον δέος της Μέι για την ηγεσία του κόμματος έχουν περιχαρακωθεί στα γραφεία τους και τηρούν σιγήν ιχθύος, αρνούμενοι να δώσουν οποιαδήποτε συνέντευξη.

Αρκετοί είναι επίσης που ήδη έχουν ζητήσει την παραίτηση της Μέι για τα απογοητευτικά αποτελέσματα, καθώς ο στόχος ήταν οι Συντηρητικοί να κερδίσουν την αυτοδυναμία του βρετανικού κοινοβουλίου.

«Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα πρέπει να σκεφτεί τη θέση της έπειτα από μια φριχτή προεκλογική εκστρατεία. Βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, είναι μια καταπληκτική και πολύ ταλαντούχα γυναίκα και δεν αποφεύγει να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις, όμως τώρα πρέπει προφανώς να σκεφτεί τη θέση της. Η Τερέζα άφησε το στίγμα της σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία, αναλαμβάνει την ευθύνη, όπως κάνει πάντα, και το γνωρίζω ότι θα το κάνει και για τη διαχείριση αυτής της εκστρατείας», δήλωσε στο BBC η βουλευτής των Τόρις, Άνα Σόμπρι.

«Απολύτως καταστροφική» χαρακτήρισε την πρόβλεψη του exit poll αν αποδειχθεί ακριβής ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν, ενώ συγκρατημένος ήταν ο Μπόρις Τζόνσον, τονίζοντας την ανάγκη οι Συντηρητικοί να κάνουν περισσότερα για να ακούσουν τις ανησυχίες των πολιτών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top