ΘΥΕΛΛΑ αντιδράσεων από την απόφαση Τραμπ να κλείσει τα σύνορα στους μουσουλμάνους

Επιμένει στις ακραίες θέσεις του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανασκουμπώθηκε και άρχισε να δείχνει...τα δόντια του. Πρώτα οι μεξικανοί και τωρα οι Σύροι πρόσφυγες.  Τους απαγόρευσε την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι νεωτέρας.

«Θεσπίζω νέα μέτρα ελέγχου, ώστε να κρατήσω έξω από τις ΗΠΑ ισλαμιστές τρομοκράτες. Δεν τους θέλουμε εδώ», δήλωσε ο νέος Αμερικανός πρόεδρος.

Μέρος των μέτρων Τραμπ είναι και η παύση έκδοσης βίζας για τρεις μήνες σε έξι μουσουλμανικές χώρες, Ιράν, Ιράκ, Υεμένη και Λιβύη. Μέτρα που προκαλούν παγκόσμια ανησυχία.

«Σήμερα δεν είναι ώρα να χτίζονται τείχη αναμεσά στα έθνη. Έχουν ξεχάσει ότι το τείχος του Βερολίνου κατέρρευσε πριν από χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί.

Οι αποφάσεις του ξεσηκώνουν θύελλα αντιδράσεων αρχής γενομένης της διαδήλωσης στη Νέα Υόρκη κατά των νέων μέτρων ελέγχου.

Στο μέτωπο των σχέσεων με το Μεξικό, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ζητά τείχος και δασμούς από τη μια αλλά και καλές σχέσεις με τη γειτονική χώρα από την άλλη. Συνομίλησε μάλιστα τηλεφωνικά με τον πρόεδρο Νιέτο.

Πάντως η στρατηγική Τραμπ κινητοποίησε τον μεξικανό δισεκατομμυριούχο Κάρλος Σλιμ ο οποίος προτίθεται να βοηθήσει στη διαπραγμάτευση με το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top