Νεκρός στο Μιλάνο από αστυνομικά πυρά ο μακελάρης του Βερολίνου

Τον αναγνώρισαν από τις αναλογίες του προσώπου του και από τα δαχτυλικά του αποτυπώματα - Πρώτη ανάρτηση: 11:42

Νεκρός στο Μιλάνο από αστυνομικά πυρά ο μακελάρης

Νεκρός μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στο Μιλάνο είναι o Τυνήσιος Ανίς Άμρι, ο οποίος θεωρείτο ο βασικός ύποπτος για το μακελειό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. 

Σύμφωνα με την La Republica στις 03:00 το πρωί της Παρασκευής στην Piazza I Maggio, έξω από το σταθμό του τρένου, ο 24χρονος Τυνήσιος που αιματοκύλησε το Βερολίνο, έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία, φωνάζοντας πριν πεθάνει «Αλλάχου Άκμπαρ».

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο μετά από κλήση για πυροβολισμούς στην περιοχή. Εκεί συνάντησαν έναν άνδρα, να περιφέρεται μόνος με τα πόδια. Του ζήτησαν να σταματήσει για να ελέγξουν τα έγγραφά του και τότε εκείνος έβγαλε ένα 22άρι πιστόλι από το σακίδιό του και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών. 

Από τα πυρά τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο San Gerardo στη Μόντσα. 

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εσωτερών της Ιταλίας, Μάρκο Μινίτι, ο Τυνήσιος, αναγνωρίστηκε αρχικά από τα χαρακτηριστικά και τις αναλογίες του προσώπου του και κατόπιν από τα δαχτυλικά του αποτυπώματα. 

Εκτιμάται ακόμα ότι  ο βομβιστής του Βερολίνου ήταν στην Ιταλία, μόλις είχε φτάσει στο Μιλάνο με το τρένο από Γαλλία, καθώς βρέθηκαν στις τσέπες του εισιτήρια των γαλλικών σιδηροδρόμων, στην προσπάθειά του να βρει κρυσφήγετο, ενώ ερευνάται αν είχε επαφές με εξτρεμιστικά στοιχεία του ISIS στην πόλη.

Τέλος τα ιταλικά εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζουν αν το όπλο που χρησιμοποίησε εναντίον των Ιταλών αστυνομικών είναι το ίδιο με αυτό που δολοφόνησε τον Πολωνό οδηγό του φορτηγού στο Βερολίνο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top