ΣΑΛΟΣ στο Ναύπλιο: Βρέθηκε κρυφή κάμερα με τη μορφή κρεμάστρας σε τουαλέτες ταβέρνας!

H καταγγελία γυναίκας μέσω Facebook που έχει προκαλέσει σάλο-Τι λέει η Αστυνομία/Πρώτη ανάρτηση: 21-04-2017 20:08

Κρυφή κάμερα-κρεμάστρα σε τουαλέτα μαγαζιού στο Ναύπλιο

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει η καταγγελία μιας γυναίκας στο Facebook, η οποία προ ημερών βρέθηκε σε ταβέρνα του Ναυπλίου με τον σύζυγό της και κάτι φίλους της.

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Όταν όμως μπήκε στις γυναικείες τουαλέτες του μαγαζιού, παρατήρησε πως υπήρχε μια κρεμάστρα τοποθετημένη σε σημείο που δεν θα έπρεπε.

Όντας υποψιασμένη από διάφορες αναρτήσεις στο Facebook, δεν άργησε να καταλάβει πως αυτό που έβλεπε όχι απλά δεν ήταν κρεμάστρα, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μια κρυφή κάμερα, τοποθετημένη από κάποιον διεστραμμένο, με στόχο να καταγράφει τις γυναίκες σε πολύ προσωπικές στιγμές.

Η καταγγέλλουσα δεν έχασε χρόνο. Αμέσως ξεκόλλησε την δήθεν «κρεμάστρα» από το σημείο, και την άνοιξε, διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι και πέραν κάθε αμφιβολίας ότι επρόκειτο για κρυφή κάμερα!

Μάλιστα την έβγαλε και φωτογραφίες, ανεβάζοντας τες στο Facebook, ώστε να ενημερώσει τις γυναίκες που τυχόν δουν μια ίδια κάμερα-κρεμάστρα σε τουαλέτες, αποδυτήρια ή δοκιμαστήρια.

Ο σάλος που προκλήθηκε μετά την ανάρτηση της είναι πρωτοφανής, καθώς το εν λόγω post έχει 2.900 likes, 9.086 shares και 523 σχόλια μέχρι την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο.

Στην ανάρτηση της, η καταγγέλλουσα έγραψε:

«ΠΡΟΣΟΧΉ σε όλους και ειδικά στις γυναίκες!!Προχτές ήμασταν στο Ναύπλιο βόλτα με κάτι φίλους και τα δύο τους παιδιά.Όταν καθίσαμε σε μια ταβέρνα, πήγα τουαλέτα και είδα αυτήν την κρεμάστρα η οποία μου φάνηκε ότι βρισκόταν σε άκυρο σημείο!!Τότε θυμήθηκα πώς την είχα δει αρκετές φορές στο Facebook,με την επισήμανση ότι είναι κρυφή κάμερα!!!Στις φωτογραφίες φαίνεται λοιπόν η κάρτα μνήμης, η υποδοχή usb κλπ....Στις ανδρικές τουαλέτες που έλεγξε ο άντρας μου δεν είχε κάτι τέτοιο, γι'αυτό έγραψα στην αρχή να προσέχουν ειδικά οι γυναίκες!Πήρα τηλέφωνο στην αστυνομία, με παρέπεμψε στην ασφάλεια, ήρθαν 2 υπάλληλοι κατέγραψαν το γεγονός και πήγαμε με την υπεύθυνη για καταθέσεις στο τμήμα. Το όνομα της ταβέρνας δεν μπορώ να το γράψω, γιατί θα κατηγορήσω κάποιον συγκεκριμένα, ενώ μπορεί να το έχει βάλει οποιοσδήποτε.Ο σκοπός της δημοσίευσης αυτής δεν είναι η δυσφήμηση του μαγαζιού ή της περιοχής, αλλά η ενημέρωση για να προστατευτούμε εμείς και να προστατέψουμε και τα παιδιά μας!Θα ήθελα να το κοινοποιήσετε όσο περισσότεροι γίνεται, να μαθευτεί, γιατί δεν το ήξερε κανείς απ’ όσους το είπα!!!»

Σε αυτό το σημείο, να αναφέρουμε ότι πρόσφατα η βρετανική αστυνομία είχε βγάλει ανακοίνωση για την εν λόγω κάμερα, προειδοποιώντας τους πολίτες να φεύγουν και να κάνουν καταγγελία αν την βλέπουν σε δωμάτια ξενοδοχείου, σε τουαλέτες, σε δοκιμαστήρια και γενικά σε χώρους όπου δεν επιτρέπεται η καταγραφή με κάμερα.

Το θέμα μάλιστα είχαν φιλοξενήσει και πολλά βρετανικά ΜΜΕ, με την «Daily Mail» να αναφέρει πως η εν λόγω κάμερα είναι ένα πολύ διαδεδομένο gadget τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ, για δυο λόγους:

Πρώτον, μπορεί κανείς να την προμηθευτεί online από το Internet. Δεύτερον, κοστίζει μόλις 20 λίρες Αγγλίας, περίπου δηλαδή 24 ευρώ.

DAILY MAIL: Αν δείτε αυτή την «κρεμάστρα» σε μια τουαλέτα ΦΥΓΕΤΕ: Οι κάμερες των 25 δολαρίων που χρησιμοποιούν ανώμαλοι για να σας κατασκοπεύουν

Η METRO ΑΝΑΦΕΡΕΙ: ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΡΥΦΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ-ΚΡΕΜΑΣΤΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ

 

Αν και η εν λόγω «κρεμάστρα», διαφημίζεται σε πολλά sites ως ένα μέσο για την προστασία και την ασφάλεια του σπιτιού, πολλοί διεστραμμένοι την αγοράζουν προκειμένου να την χρησιμοποιήσουν για άλλους σκοπούς.

ΝΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Αν την παρατηρήσετε καλά, θα διαπιστώσετε πως στο εσωτερικό της «κρεμάστρας» υπάρχει μια μικρή κάμερα-μινιατούρα, που καταγράφει ο,τι κι αν κάνετε στον χώρο. Στο πίσω μέρος της μάλιστα διαθέτει ειδική υποδοχή USB, αλλά και υποδοχή κάρτας MicroSD.

Η μπαταρία της διαρκεί περίπου 2 ώρες, διάστημα αρκετό για να καταγράψει δεκάδες γυναίκες σε άκρως ευαίσθητες στιγμές.

Μετά το μόνο που αρκεί, είναι αυτός που την έχει τοποθετήσει να την βγάλει, να την συνδέσει με υπολογιστή και να έχει στην διάθεση του το υλικό.

Σε αυτό το σημείο, να σημειώσουμε πως παραμένει άγνωστο ποιος την τοποθέτησε στο συγκεκριμένο σημείο μέσα στην ταβέρνα. Το πιο πιθανό είναι να την τοποθέτησε κάποιος πελάτης του μαγαζιού ή κάποιος περαστικός, αφού όλοι γνωρίζουμε πως οποιοσδήποτε μπορεί να μπει στις τουαλέτες ενός μαγαζιού (ακόμα και αν δεν είναι πελάτης).

Το να έχει τοποθετηθεί από τον/την ιδιοκτήτη της ταβέρνας φαντάζει αδύνατο, καθώς ποιος υπεύθυνος επιχειρηματίας θα ρίσκαρε την επιχείρηση του για κάτι τέτοιο;

Πλέον, η υπόθεση έχει λάβει τον δρόμο της.Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, το περιστατικό είναι αληθινό, έχει καταγγελθεί από την παθούσα η οποία μάλιστα έχει υποβάλλει και μήνυση κατά αγνώστων.

Η κάμερα-κρεμάστρα μετά την καταγγελία, κατασχέθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου και θα εξεταστεί από την ειδική υπηρεσία Εγκληματικών Ερευνών.

Εν συνεχεία, θα αποσταλεί στην ΔΕΕ, στο Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα, όπου είναι και τα κεντρικά.

Να σημειώσουμε, ότι αυτό το περιστατικό είναι το πρώτο που καταγγέλλεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και έχουν κινηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Να αναφέρουμε τέλος, πως η κάμερα «κρεμάστρα» διαθέτει κάρτα μνήμης, κάτι το οποίο σημαίνει ότι αν ο θύτης της είχε ενεργοποιημένη, δεν αποκλείεται να έχει καταγράψει και τον ίδιο τη στιγμή που την τοποθετούσε.

Της Χριστίνας Βεργιώτη
E-mail: chvergioti@star.gr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top