PEUGEOT 408: Πότε έρχεται στην Ελλάδα το νέο μοντέλο

Δείτε κινητήρες και συστήματα άνεσης και ασφάλειας

PEUGEOT 408 2022 νέο κινητήρες άφιξη Ελλάδα

Το PEUGEOT 408 ξεχωρίζει πρώτα από όλα για τη δυναμική ‘fastback’ σιλουέτα του. Η χαρακτηριστική εμφάνιση αιλουροειδούς είναι στοιχείο που διακρίνει πλέον τα μοντέλα της μάρκας. Τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες του, το PEUGEOT 408 προσφέρει την τελευταία γενιά του PEUGEOT i-Cockpit, που είναι άμεσα αναγνωρίσιμο από το μικρής διαμέτρου τιμόνι του.


Τοποθετημένος στο ύψος των ματιών, ακριβώς πάνω από το τιμόνι, ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων διαθέτει μία ψηφιακή οθόνη 10 ιντσών. Στην έκδοση GT, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων ενσωματώνει και τρισδιάστατη τεχνολογία απεικόνισης. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων μπορεί να προσαρμοστεί πλήρως και να εξατομικευτεί, ενώ διαθέτει πολλές διαφορετικές επιλογές απεικόνισης (Δικτυωμένη πλοήγηση TomTom, Ηχοσύστημα/πολυμέσα, Οδηγικά βοηθήματα, ροή ενέργειας κ.λπ.) που μπορούν να αλλάξουν απευθείας από τον πίνακα ελέγχου.


Το σύστημα διαθέτει πλήρως διαμορφώσιμα πλήκτρα αφής (i-toggles) τα οποία είναι τοποθετημένα κάτω από την κεντρική οθόνη σαν ανοιχτό βιβλίο, και παρέχουν μια αισθητική και ένα μοναδικό στην κατηγορία, επίπεδο τεχνολογίας. Κάθε i-toggle είναι μια συντόμευση που ενεργοποιείται με τη αφή, και χρησιμοποιείται για ρυθμίσεις του κλιματισμού, των επαφών του τηλεφώνου, της αναζήτησης ραδιοφωνικών σταθμών ή των διάφορων εφαρμογών ανάλογα με τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη. 

 Χάρη στη βοήθεια 6 καμερών και 9 ραντάρ, τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης παρέχουν στον οδηγό και τους επιβάτες, ηρεμία και ασφάλεια. Μεταξύ αυτών είναι:
⦁    Το προσαρμοζόμενο (Adaptive) Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, 


⦁    Το σύστημα νυκτερινής ορατότητας (Night Vision), που προειδοποιεί για την παρουσία ζώων, πεζών ή ποδηλατών, στην πορεία του αυτοκινήτου, πριν αυτοί φωτιστούν από τις δέσμες των προβολέων του αυτοκινήτου,
⦁    Έλεγχος τυφλών σημείων μεγάλης εμβέλειας (Long-range blind spot monitoring), 75 μέτρων,
⦁    Προειδοποίηση πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας (Rear Traffic Alert), που προειδοποιεί για ενδεχόμενη σύγκρουση.  

Για να εξασφαλίσει μια υγιή εσωτερική ατμόσφαιρα, το νέο PEUGEOT 408 είναι εξοπλισμένο με το σύστημα AQS (Air Quality System και το Clean Cabin, ένα σύστημα επεξεργασίας αέρα που φιλτράρει τα ρυπογόνα αέρια και τα σωματίδια.  Ολοκληρωμένο και με τον ψηφιακό επεξεργαστή της ARKAMYS, το σύστημα FOCAL Premium Hi-Fi περιλαμβάνει 10 ηχεία με αποκλειστικές πατενταρισμένες τεχνολογίες.

Με μήκος 4.69μ, και με το μακρύ μεταξόνιο που φτάνει τα 2.79μ., το νέο PEUGEOT 408 προσφέρει αξιοζήλευτη άνεση στους επιβάτες του πίσω καθίσματος, γεγονός που πιστοποιείται από τα 188χλστ. της απόστασης που διαθέτουν για τα πόδια τους. Με το ίδιο σκεπτικό, το ίδιο γενναιόδωρες είναι και οι διαστάσεις του χώρου των αποσκευών που προσφέρει συνολική χωρητικότητα 536 λίτρα, τιμή η οποία μπορεί να φτάσει έως και τα 1.611 λίτρα, με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Το νέο PEUGEOT 408 έχει ύψος 1.48μ. και ξεχωρίζει για τη λεπτή και σμιλευμένη του σιλουέτα, η οποία συμβάλλει καθοριστικά και στη βελτίωση της αεροδυναμικής του απόδοσης. 

Το νέο PEUGEOT 408 διατίθεται με δύο plug-in hybrid κινητήρες:
⦁    PLUG-IN HYBRID 225 e-EAT8: Με κίνηση στους 2 τροχούς / συνδυασμός κινητήρα PureTech 180 ίππων (132 kW) και ηλεκτροκινητήρα 81 kW, και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων e-EAT8 8 ταχυτήτων  (σε διαδικασία έγκρισης).
⦁    PLUG-IN HYBRID 180 e-EAT8: Με κίνηση στους 2 τροχούς / συνδυασμός κινητήρα PureTech 150 ίππων (110 kW) και ηλεκτροκινητήρα 81 kW και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων e-EAT8 8 ταχυτήτων  (σε διαδικασία έγκρισης).
Η μπαταρία ιόντων λιθίου και στις δύο plug-in hybrid εκδόσεις έχει χωρητικότητα 12.4kWh και αποδίδει 102 kW. Διατίθενται δύο τύποι ενσωματωμένων φορτιστών : ένας φορτιστής 3.7kW μονοφασικού ρεύματος στο βασικό εξοπλισμό και ένας προαιρετικός μονοφασικός των 7.4kW.


Οι εκτιμώμενοι χρόνοι φόρτισης είναι οι παρακάτω :
⦁    Από Wall Box (32 A) των 7.4kW και με τον μονοφασικό ενσωματωμένο φορτιστή των 7.4kW, για μία πλήρη φόρτιση σε 1 ώρα και 55 λεπτά.
⦁    Από ενισχυμένη παροχή (16 A) και με τον μονοφασικό ενσωματωμένο φορτιστή των 3,7kW, για μία πλήρη φόρτιση σε 3 ώρες και 50 λεπτά..
⦁    από συμβατική παροχή (8A) και με τον μονοφασικό ενσωματωμένο φορτιστή των 3,7kW, για μία πλήρη φόρτιση σε 7,5 περίπου, ώρες.
Το μοντέλο διατίθεται επίσης και με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσεως: τον 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα PureTech ισχύος 130hp, ο οποίος πληροί τις προδιαγραφές εκπομπών EURO 6.4, και συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο EAT8 των 8 σχέσεων με σύστημα Start & Stop. Η συγκεκριμένη έκδοση βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης τύπου. 
Να σημειωθεί ότι όλοι οι κινητήρες του νέου PEUGEOT 408 είναι εξοπλισμένοι με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, που εγγυάται την ηρεμία και την οικονομία στην οδήγηση.


Το μοντέλο δεν θα διατίθεται σε έκδοση με κινητήρα diesel, ενώ μία 100% ηλεκτροκίνητη έκδοση θα λανσαριστεί στο προσεχές μέλλον. 
Το νέο PEUGEOT 408 θα διατίθεται με 6 χρώματα για το αμάξωμα: 
⦁    Obsession Μπλε (νέο χρώμα που επιλέχθηκε για το λανσάρισμα του μοντέλου)
⦁    Titanium Γκρι (νέο χρώμα)
⦁    Artense Γκρι (Μόνο στην έκδοση Allure)
⦁    Elixir Κόκκινο
⦁    Pearl Λευκό
⦁    Μαύρο Perla Nera.

Το νέο PEUGEOT 408 θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2023. Ένα αυτοκίνητο με φιλοδοξίες διεθνούς εμπορικής καριέρας που θα κατασκευάζεται αρχικά για την ευρωπαϊκή αγορά, στη Mulhouse της Γαλλίας, και αμέσως μετά, στο εργοστάσιο του Chengdu για την τοπική αγορά της Κίνας. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top