Απόλυτος παραλογισμός:Η τρόικα έδωσε το ΟΚ σε πρόγραμμα για ανέργους και η Κομισιόν το απέρριψε

Παίζουν με τον πόνο και ….την ανεργία μας οι δανειστές

Απόλυτος παραλογισμός:Η τρόικα έδωσε το ΟΚ σε πρόγραμμα για ανέργους και η Κομισιόν το απέρριψε

​Στον «αέρα» κινδυνεύει να τιναχτεί ένα από τα πιο φιλόδοξα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας που είχε καταρτίσει το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και το οποίο είχε το «ΟΚ» της τρόικας.

Το πρόγραμμα προέβλεπε την επιδότηση απασχόλησης σε κοινωφελή έργα έως 400.000 ανέργων – μελών οικογενειών χωρίς κανένα εργαζόμενο καλύπτοντας το μισθολογικό κόστος 490 ευρώ μηνιαίως για τους ανέργους άνω των 25 ετών, ή 427 ευρώ μηνιαίως για τους κάτω των 25, αναλαμβάνοντας και την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών τόσο του εργοδότη όσο και του ίδιου του εργαζόμενου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξαναλέμε…. αν και είχε πάρει το «πράσινο φως» από τους δανειστές μας, απορρίπτεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως μη συμβατό με τους Κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Και αυτό ακριβώς είναι το παράδοξο της υπόθεσης!

Από τη μία δηλαδή η τρόικα εγκρίνει και από την άλλη η Κομισιόν απορρίπτει, παίζοντας ουσιαστικά με τον πόνο και τις ελπίδες χιλιάδων ανθρώπων που ψάχνουν μια θέση εργασίας!!!

Το «ΟΧΙ» της Κομισιόν επισημοποιήθηκε σε προχθεσινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης με τον γενικό διευθυντή της διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ε.Ε. κ. Κος Ρισέλ, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες που απορρέουν από το υπ. Εργασίας, απέρριψε το πρόγραμμα, προειδοποιώντας μάλιστα ότι η Κοινότητα θα απαιτήσει τα χρήματα πίσω σε περίπτωση που χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Ο λόγος για τον οποίο η Κομισιόν ακυρώνει το φιλόδοξο πρόγραμμα είναι γιατί όπως η ίδια υποστηρίζει αυτό αντίκειται στους κανονισμούς της Ε.Ε. για τη χρήση των πόρων μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, το οποίο δεν χρηματοδοτεί «κοινωφελείς δράσεις».

Σε αντίθεση με την Κομισιόν, η τρόικα με επιστολή της προς το υπ. Εργασίας στις 11 Μαρτίου, σημείωνε πως τα «τα προγράμματα αυτά αποτελούν κεντρική συνιστώσα του ευρύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, ιδίως δε στο πλαίσιο της αντιμετώπ��σης των αυξανόμενων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που προκαλεί η ανερχόμενη μακροχρόνια ανεργία απουσία ενός γενικού δικτύου ασφαλείας».

βίντεο mega

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top