Μηχανή φωτογραφίζει… πίσω από τις γωνίες!

Επαναστατική ανακάλυψη επιστημόνων

Μηχανή φωτογραφίζει… πίσω από τις γωνίες!

Μπορεί η τεχνική της να χρειάζεται ακόμα τελειοποίηση, ωστόσο η πρώτη φωτογραφική μηχανή που φωτογραφίζει πίσω από τις γωνίες είναι γεγονός, και κατασκευάστηκε από αμερικανούς ερευνητές του Πανεπιστημίου του ΜΙΤ.


Η κάμερα, χρησιμοποιώντας πολύ βραχείς και υψηλής έντασης παλμούς λέιζερ, δημιουργεί μια εικόνα, η οποία περιλαμβάνει αντικείμενα κρυμμένα πίσω από μια γωνίακαι έξω από το οπτικό πεδίο του φωτογράφου. Με τον τρόπο αυτό, συλλέγει τις ανεπαίσθητες πο��ότητες φωτός λέιζερ που αντανακλώνται από ένα τοπίο ή άλλη σκηνή.


Οι επιστήμονες του εργαστηρίου Media Lab του ΜΙΤ,πιστεύουν ότι η νέα μηχανή μπορεί μελλοντικάνα χρησιμεύσει σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, στη ρομποτική όρασηκαι στην ιατρική ενδοσκόπηση.


Χαρακτηριστικό είναι πως η μηχανή είναι «σαν να έχεις όραση με ακτίνες Χ , χωρίς τις ακτίνες Χ», πράγμα που σημαίνει ότι «ακόμα κι αν ένας άνθρωπος κρύβεται πίσω από μια γωνία, ο αισθητήρας της κάμερας που «συλλαμβάνει» το ανακλώμενο φως, θα μπορέσει να τον «δει», δήλωσε ο επικεφαλής καθηγητήςΡαμές Ρασκάρ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top