Κινητό τηλέφωνο-πορτοφόλι, αντικαθιστά τις πιστωτικές κάρτες

Το ετοιμάζει η Google

Το νέο gadget που ετοιμάζει η Google, είναι αυτό που λέμε «τρία σε ένα». Κινητό, πορτοφόλι και πιστωτική κάρτα μαζί, ετοιμάζεται για να διευκολύνει τους χρήστες να πληρώνουν τα καταστήματα, χωρίς να κουβαλούν πάνω τους αμέτρητες πιστωτικές κάρτες για τις οποίες υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος απώλειας.


Το «έξυπνο» κινητό-πορτοφόλι, θα έχει ενσωματωμένο τσιπάκι που θα της επιτρέπει να λειτουργεί και ως «εικονικό πορτοφόλι», ενώ παράλληλα θα είναι προστατευμένηαπό επιθέσεις χάκερ αλλά και από τουςαπατεώνες των πιστωτικών καρτών.


Η καινοτομική συσκευή, θα επιτρέπει τη διενέργεια χρήματο-οικονομικών συναλλαγών, και θα αποθηκεύει προσωρινά τα δεδομένα του χρήστη ώστε να μπορούν να μεταδοθούν και να «διαβαστούν» από άλλες συσκευές όπως για παράδειγμα, το ταμείο ενός καταστήματος.


Για τις συναλλαγές, η Google θα χρησιμοποιήσει έναν online επεξεργαστή πληρωμών, ενώ το λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι το Gingerbread.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top