35ώρες βίντεο «φορτώνονται» το λεπτό στο You-Tube

Αλματώδης ανάπτυξη

Περίπου 35 ώρες βίντεο φορτώνονται κάθε λεπτό στο YouTube, δυο φορές περισσότερο δηλαδή απ΄ότι πριν δυο χρόνια, και με σημαντική επιτάχυνση από τια αρχές του έτους.


Τον Μάρτιο, η δημοφιλής ιστοσελίδα ξεπέρασε το όριο των 24 ωρών βίντεο κάθε λεπτό, και τώρα, έθεσε μια νέα πρόκληση για τους χρήστες της: να ξεπεράσουν το όριο των 48 ωρών βίντεο ανά λεπτό.


Σύμφωνα μάλιστα με τον διευθυντή διαχείρισης προϊόντος του YouTube Χάντερ Γουόκ: «αν τα τρία μεγαλύτερα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα είχαν μεταδώσει εκπομπές 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα επί 365 ��μέρες το χρόνο εδώ και 60 χρόνια, δεν θα είχαν μεταδώσει τόσα προγράμματα όσα φορτώνονται στο Υοu-Tube σε 30 ημέρες».


Η πρόοδος αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η μέγιστη διάρκεια ενός ερασιτεχνικού βίντεο έχει αυξηθεί από τα 10 στα 15 λεπτά, καθώς και στη δυνατότητα να φορτωθούν ταινίες που γυρίστηκαν από κινητό τηλέφωνο.


Η ιστοσελίδα, δημιουργήθηκε το 2005 αρχικά ως απλή πλατφόρμα για την απλή ανταλλαγή ερασιτεχνικών βίντεο, αλλά τον επόμενο χρόνο εξαγοράστηκε από την Google, για 1,65 δισεκατομμύριο δολάρια. Κάθε μήνα, εξυπηρετεί περισσότερους από 500 εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο, και μεταδίδει όλο και περισσότερα βίντεο επαγγελματικού περιεχομένου, μεγάλης διάρκειας.


Συνολικά, οι επισκέπτες της ιστοσελίδας βλέπουν πάνω από δυο δισεκατομμύρια βίντεο την ημέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top