Τα μεγαλύτερα... «προσόντα» στον κόσμο

Ποιός τα διαθέτει

Τα μεγαλύτερα... «προσόντα» στον κόσμο

Τους μεγαλύτερους όρχεις στον κόσμο διαθέτει ένας... γρύλος που μπορεί άνετα να περηφανεύεται για το μέγεθός τους.

Στο συγκεκριμένο είδος, τα γεννητικά του όργανα αποτελούν το 14% του συνολικού βάρους του εντόμου. Για να καταλάβετε αν ένας άνδρας είχε ανάλογου μεγέθους όρχεις, αυτοί θα ζύγιζαν όσο ένα λάστιχο αυτοκινήτου ο καθένας, δηλαδή γύρω στα δέκα κιλά.

Οι μετρήσεις έδειξαν ότι οι γρύλοι Platycleis affinis εκμεταλλεύονται δεόντως τα προσόντα τους, αφού ζευγαρώνουν με πολλά θηλυκά στη σειρά και γρήγορα.

«Πρόκειται όντως για όρχεις-φαινόμενο, που καταλαμβάνουν σχεδόν όλη την κοιλιά του εντόμου. Αυτό δείχνει πόσο ανταγωνιστική είναι η αναπαραγωγή για μερικά είδη, προκειμένου να εξαπλώσουν τα γονίδιά τους», δήλωσε ο υπεύθυνος της έρευνας, Καρίμ Βεχάντ.

Το μέγεθος, όμως, δεν μετράει, αφού οι γρύλοι παράγουν λιγότερο σπέρμα και άρα τα ζευγαρώματα δεν είναι πάντοτε επιτυχημένα. Μάλιστα, οι ερευνητές επισημαίνουν πως το μεγάλο μέγεθος συμβάλλει μόνο στην ποσότητα της σεξουαλικής πράξης και όχι στην ποιότητα!

Το προηγούμενο ρεκόρ μεγάλων όρχεων είχε μια μύγα δροσόφιλα με 10,6% του βάρους της, ενώ στους ανθρώπους οι όρχεις ζυγίζουν από 0,04% έως 0,08%.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top