Δείτε και ακούστε το ποντίκι που... κελαηδά!

Κι όμως: τιτιβίζει όπως τα πουλιά!!!

Ακούγεται πρωτότυπο αλλά και... ανατριχιαστικό: ο λόγος το πρώτο ποντίκι που τιτιβίζει σαν πουλί και δημιουργήθηκε από Ιάπωνες επιστήμονες και, μάλιστα, κατά λάθος!

Το μαύρο τρωκτικό δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα το κελάιδισμα ενός πουλιού και η μόνη διαφορά τους είναι τα φτερά.

Στο πλαίσιο της έρευνας «Εξελιγμένο Ποντίκι», η ομάδα του Αρικούνι Ουτσιμούρα ξεκίνησε να αναπαράγει γενετικά τροποποιημένα ποντίκια, τα οποία έχουν την τάση να αντιγράφουν λάθος DNA και να εμφανίζουν πολλές μεταλλάξεις.

Το περίεργο αποτέλεσμα της διαδικασίας; Ο μικρός ποντικούλης που... κελαηδά, αλλά και ένας άλλος με κοντά πόδια και... ουρά σκύλου!

«Διασταυρώσαμε τα γενετικά τροποποιημένα τρωκτικά για αρκετές γενιές για να δούμε τι θα συμβεί. Εξετάσαμε τα νεογνά ένα προς ένα και μια μέρα ανακαλύψαμε ότι ένα από αυτά τιτίβιζε! Η εξέλιξη αυτή μου προκάλεσε έκπληξη, αφού περίμενα να δω ποντίκια με διαφοροποιήσεις στη φυσική κατατομή», δήλωσε ο δρ. Ουτσιμούρα.

Κι αν όλα αυτά σας φέρνουν στο νου τον Φρανκεστάιν, τότε να σας ενημερώσουμε πως οι Ιάπωνες χάρηκαν τόσο πολύ με το ποντίκι που τιτιβίζει και αποφάσισαν να το... αναπαράγουν: πλέον, υπάρχουν άλλα 99 τρωκτικά που κελαηδούν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top