Η τηλεόραση αυξάνει την επιθυμία για κάπνισμα

Νέα μελέτη επιστημόνων

Αν θέλετε να μειώσετε ή να κόψετε το κάπνισμα η τηλεόραση και ο κινηματογράφος δεν βοηθούν. Aυτό υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες, καθώς όπως λένε αρκεί να δει ο θεατής έναν πρωταγωνιστή να καπνίζει για να πολλαπλασιαστεί η επιθυμία του για τσιγάρο.

Η μελέτη περιγράφει πώς εκείνη την ώρα οι περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με το κάπνισμα, ενεργοποιούνται αυτομάτως και υποσυνείδητα αποκτά κάποιος μεγαλύτερη επιθυμία να «κάνει» ένα τσιγάρο.

Οι επιστήμονες συνέκριναν τις αντιδράσεις των εγκεφάλων δείγματος καπ��ιστών και μη καπνιστών, όταν αυτοί καλούνταν να παρακολουθήσουν σκηνές με διάσημους ηθοποιούς να καπνίζουν.

Όπως διαπιστώθηκε, μέσω λειτουργικής μαγνητικής απεικόνισης , στους εγκεφάλους των καπνιστών ενεργοποιούνταν περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τον προγραμματισμό και τον συντονισμό μιας κίνησης, σαν να προετοιμάζονταν δηλαδή να ανάψουν τσιγάρο και να καπνίσουν αλλά και περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τις ορμές και την ικανοποίηση-ανταμοιβή.

Αρκεί δηλαδή μια τηλεοπτική ή κινηματογραφική σκηνή , για να θελήσει ο θεατής να ανάψει τσιγάρο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top