Οπαδοί του hard rock οι λευκοί καρχαρίες

Την... βρίσκουν με AC/DC οι φοβεροί κυνηγοί της θάλασσας

Η θεωρία που λέει ότι η μουσική εξημερώνει τα ήθη επιβεβαιώνεται όχι μόνο στους ανθρώπους αλλά και στους... λευκούς καρχαρίες. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει, ύστερα από πειράματα, ο Αυστραλός καπετάνιος τουριστικού σκάφους, Ματ Ουόλτερ.

Ο Ουόλτερ τοποθέτησε ένα αδιάβροχο ηχείο σε μία περιοχή, στην οποία ζουν λευκοί καρχαρίες και άρχισε να βάζει διάφορα είδη μουσικής, για να μελετήσει τις αντιδράσεις τους. Με έκπληξη όμως διαπίστωσε ότι οι θηρευτές με τα εφιαλτικά σαγόνια ηρεμούν, όταν ακούν hard rock!

Μάλιστα έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στους επίσης Αυστραλούς AC/DC και στο τραγούδι "Υου shook me all night long". Οι λευκοί καρχαρίες μόλις έπαιζε το συγκεκριμένο κομμάτι πλησίαζαν το σκάφος με ήρεμες κινήσεις και έτριβαν τα ρύγχη τους στο ηχείο.

Η συμπεριφορά αυτή έχει εξήγηση σύμφωνα με τον ιχθυολόγο Τζόναθαν Ουέρι. Μιλώντας στο ABC της Αυστράλιας, είπε ότι οι λευκοί καρχαρίες δεν έχουν αυτιά, αισθάνονται όμως τις δονήσεις και αντιλαμβάνονται συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων. Έτσι το hard rock, μάλλον τους νανουρίζει.

Αν λοιπόν ναυαγήσετε στον ωκεανό σε περιοχή με λευκούς καρχαρίες, καλό θα είναι να έχετε μαζί σας ένα Σι Ντι των AC/DC και ένα αδιάβροχο στερεοφωνικό, μέχρι να έρθουν οι... διασώστες!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top