Λονδίνο: Η πρώτη πισίνα με θέα 360 μοιρών

Θα έχει διάφανο πάτο

Την πρώτη πισίνα με θέα 360 μοιρών, που θα εκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις του ορίζοντα, προτίθεται να κατασκευάσει στην κορυφή ενός ουρανοξύστη 55 ορόφων μια εταιρεία στο Λονδίνο!

Όπως αναφέρει η εταιρεία Compass Pools, η πισίνα θα έχει χωρητικότητα 600.000 λίτρων νερού, διάφανα τοιχώματα και διάφανο πάτο, και θα ονομαστεί «Infinity London».

Βλέποντας τα σχέδια που παρουσίασε η εταιρεία, ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι το πώς θα κατορθώνει ο επισκέπτης να μπαίνει και να βγαίνει από την πισίνα.

Το επίσημο site της Compass Pools εξηγεί ότι οι λουόμενοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω μίας σπειροειδούς σκάλας που θα βρίσκεται στον πάτο της πισίνας και την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν για να μπαίνουν και αντίστοιχα να βγαίνουν από το νερό.  «H σκάλα θα είναι σαν ένας σωλήνας μέσα σε έναν άλλο σωλήνα.

Ο πρώτος σωλήνας είναι ένα μονοπάτι που περνά μέσα από το νερό δημιουργώντας έναν ‘αεροφράκτη’ και ο δεύτερος για να μεταφέρει τη σκάλα στα επίπεδα του νερού» εξηγεί ο Alex Kemley, που έχει αναλάβει μέρος του έργου.

Η εταιρεία, που έχει σχεδιάσει και το κτίριο, δεν προτίθεται να εντάξει σταθερές σκάλες μέσα σε αυτό ή πέριξ της πισίνας, για αισθητικούς λόγους. Ο Kemley ισχυρίζεται ότι η σπειροειδής σκάλα θα βασίζεται σε ένα μοντέλο προγραμματισμού ώστε όλα να λειτουργούν ομαλά και στον κατάλληλο χρόνο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top