Θα τιμήσουν την Ντόλι με μια… «επιτύμβια» πλάκα!

Ήταν το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο

Θα τιμήσουν την Ντόλι με μια… «επιτύμβια» πλάκα!

«Ντόλι το πρόβατο, 1996 - 2003. Το πρώτο θηλαστικό που κλωνοποιήθηκε από ενήλικο κύτταρο». Αυτό ακριβώς θα αναγράφεται στην «επιτύμβια» μπλε πλάκα, με την οποία θα τιμηθεί το πιο διάσημο πρόβατο του κόσμου.

Η σχετική τελετή θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες «Guardian» και «Independent», την Τετάρτη στο Ινστιτούτο Ρόσλιν του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, όπου γεννήθηκε και έζησε η Ντόλι, η οποία θεωρείται μια «αφανής ηρωίδα» της σύγχρονης βιολογίας.

Η πρωτότυπη αυτή κίνηση αποτελεί μια πρωτοβουλία της βρετανικής Εταιρείας Βιολογίας και στόχος είναι, πέρα από το πρόβατο, να τιμηθεί η επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής τον σερ Ίαν Γουίλμουτ, που πέτυχε την κλωνοποίηση - ορόσημο.

Η Ντόλι, που γεννήθηκε στις 5 Ιουλίου 1996, πέθανε σε ηλικία 6,5 ετών από ασθένει�� των πνευμόνων.

Να υπενθυμίσουμε ότι η γέννησή της είχε κρατηθεί μυστική, έως ότου γίνει η επίσημη επιστημονική ανακοίνωση τον Φεβρουάριο του 2007, ενώ όταν «βαφτίστηκε», πήρε το όνομα της «κάντρι» τραγουδίστριας Ντόλι Πάρτον.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που θα τιμηθεί ένα ζώο, καθώς ο «Νίπερ», ένας ασπρόμαυρος σκύλος, έχει ήδη αποκτήσει τη σχετική πλακέτα στο Πικαντίλι του κεντρικού Λονδίνου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top