Κινδυνεύουν με πρόστιμο όσοι βγάζουν... selfies!

Και με φυλάκιση ενός έτους

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν όσοι βγάζουν selfies. Μην ανησυχείτε σαυτό δεν ισχύει για όσους ζουν στην Ελλάδα.

Το «καμπανάκι του κινδύνου» σήμανε για όσους ζουν στη Νότια Κορέα. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση απαγόρευσε την χρήση των «selfie sticks», των μπαστουνιών που χρησιμοποιούνται για την ευκολότερη λήψη… των εν λόγω φωτογραφιών.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι ραδιοσυχνότητες που χρησιμοποιούν οι συγκεκριμένες συσκευές δημιουργούν παρεμβολές σε ιατ��ικά μηχανήματα, κάτι που τις καθιστά επικίνδυνες.

Μάλιστα, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα οι συσκευές τεχνολογίας Bluetooth έγιναν ανάρπαστες και έτσι η κυβέρνηση της χώρας να επιχείρησε να απαγορεύσει την αγοροπωλησία.

Όσοι πωλούν χωρίς άδεια τη συσκευή, κινδυνεύουν με βαρύ πρόστιμο ύψους περίπου 30 χιλιάδων δολαρίων και φυλάκιση ενός έτους.

Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για μία παράλογη απόφαση. Αντίστοιχες αντιδράσεις υπάρχουν και από τους πωλητές, οι οποίοι επεσήμαναν ότι τα μέτρα είναι υπερβολικά, εκτιμώντας πως είναι αδύνατο να εφαρμοστούν, καθώς ήδη οι περισσότεροι νοτιοκορεάτες έχουν εφοδιαστεί με τον… απαρ��ίτητο για να βγάζουν «selfies» εξοπλισμό.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top