Θέλει κότσια: Ακροβατούσε σε τεντωμένο σκοινί σε ύψος 180 μέτρων!

Αψήφησε τον θάνατο

Θέλει κότσια: Ακροβατούσε σε τεντωμένο σκοινί σε ύψος 180 μέτρων!

Κάτι παραπάνω από θαρραλέο θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τον Νικ Ουαλέντα, ο οποίος ακροβατούσε πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί, ανάμεσα σε δύο ουρανοξύστες του Σικάγο, το βράδυ της Κυριακής.

Ο 35χρονος άνδρας έκανε δύο φορές την συγκεκριμένη βόλτα και μάλιστα τη δεύτερη φορά είχε τα μάτια του κλειστά.

Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι έσπευσαν στους πύργους «Marina City», παρακολουθώντας με κομμένη την ανάσα την προσπάθεια του ακροβάτη να σπάσει δύο παγκόσμια ρεκόρ.

ακ2.jpg

Το εγχείρημα του Ουαλέντα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν υπήρχε δίχτυ ούτε φορούσε ιμάντες ασφαλείας.

Αρχικά, ο ακροβάτης περπάτησε για 6,5 λεπτά σε ένα τεντωμένο σκοινί μήκους 130 μέτρων, με κλίση 19 μοιρών, για να ανέβει στην κορυφή του δυτικού ουρανοξύστη από ένα άλλο κτήριο, περνώντας πάνω από το ποτάμι.

Στη συνέχεια, σε ύψος 180 μέτρων πάνω από έδαφος, ο ακροβάτης διέσχισε μέσα σε ένα λεπτό με κλειστά τα μάτια ένα σκοινί μήκους 30 μέτρων, το οποίο οδηγούσε από τον δυτικό στον ανατολικό ουρανοξύστη.

«Προφανώς με είδατε να τρέμω σαν το φύλλο. Το σύρμα έτρεμε και προφανώς ήθελα να φτάσω στην απέναντι πλευρά. Δεν θα το σκεφτόμουν δεύτερη φορά, ανέβηκα στο σύρμα και είπα θα περπατήσω» δήλωσε ο Νικ Ουαλέντα.

Σε αυτό το σημείο να υπογραμμίσουμε ότι ο πατέρας του Ουαλέντα ο οποίος ήταν επίσης ακροβάτης, σκοτώθηκε σε ηλικία 73 ετών όταν έπεσε κατά τη διάρκεια μιας παράστασης στο Πουέρτο Ρίκο.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο 35χρονος σπάει τα ρεκόρ σε τέτοια παράτολμα εγχειρήματα, καθώς το καλοκαίρι του 2013 είχε δια��χίσει το φαράγγι του Γκραν Κάνιον βαδίζοντας σε ένα συρματόσχοινο διαμέτρου μόλις 5 εκατοστών, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν είχε περάσει πάνω από τους καταρράκτες του Νιαγάρα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top