ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ-ΔΕΙΤΕ: Παγωμένο… κύμα!

Πού αλλού; Στην Ανταρκτική φυσικά!

​Το γύρο του διαδικτύου κάνουν ορισμένες –πραγματικά απίστευτες- εικόνες που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Πρόκειται για φωτογραφίες τραβηγμένες στην Ανταρκτική, εκεί όπου η θερμοκρασία είναι πολλούς βαθμούς υπό του μηδενός.

τιθο0[.jpg
Στις φωτογραφίες, απεικονίζεται ένα κύμα το οποίο πάγωσε στον αέρα. Κάτι τέτοιο ωστόσο είναι αδύνατο να συμβεί, ακόμα και υπό τις ακραίες θερμοκρασίες της μόνιμα παγωμένης ηπείρου.

Ο σχηματισμός που απεικονίζεται δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα μεγάλο κομμάτι πάγου, το οποίο έχει ανυψωθεί από τις πιέσεις των παγετώνων που βρίσκονται κάτω από αυτό.

ΡΤΗ4.jpg
Η λεία επιφάνεια και η διαύγεια του χρώματος σε σχέση με το περιβάλλοντα χώρο, που ουσιαστικά κάνουν το σχηματισμό αυτό να μοιάζει με παγωμένο κύμα, οφείλονται στο μεγάλο χρονικό διάστημα που χρειάστηκε ώστε το φρέσκο χιόνι να παγώσει και να γίνει μέρος του αρχικού παγετώνα. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή το χιόνι πάγωνε γρήγορα, το χρώμα του θα ήταν θαμπό.

Όπως και να έχει οι εικόνες παραμένουν εντυπωσιακές, κόβοντας την ανάσα σε όποιον της δει!

ΡΤΗΡ5430-].jpg

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top