Καλό: Παροχή σήματος στο κινητό και σύνδεσης στο Ίντερνετ … μέσω αερόστατου!

Ψάχνει τρόπους να λύσει τα θέματα με την κάλυψη η Google!

​Αυτά είναι! Μια δοκιμή να δίνεται σήμα μέσω αερόστατου εφαρμόζει η Google, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει διαδικτυακή πρόσβαση σε απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου!

Το πείραμα περιλαμβάνει 30 αερόστατα που θα αιωρούνται στη στρατόσφαιρα, σε απόσταση 12 μιλίων από τη Γη, κυρίως πάνω από τη Νέα Ζηλανδία, τα οποία θα δίνουν σήμα κινητής τηλεφωνίας και internet σε 50 εθελοντές στο έδαφος.

Tο σήμα θα μεταφέρεται από αερόστατο σε αερόστατο και θα καταλήγει στον παγκόσμιο ιστό πίσω στη Γη.

Οι ενδιαφερόμενοι θα συνδέονται με το «ιπτάμενο» δίκτυο των αεροστάτων μέσω μιας ειδικής κεραίας που θα είναι εγκατεστημένη στο κτίριο όπου ζουν κι εργάζονται.

«Έχουμε φτιάξει ένα τέτοιο σύστημα, με αερόστατα που πετούν δύο φορές πιο ψηλά από τα αεροπλάνα, για να στέλνουν σήμα στη Γη με ταχύτητες παρόμοιες με εκείνες των δικτύων 3G ή και μεγαλύτερες. Ελπίζουμε, έτσι, ότι τα αερόστατα θα μπ��ρούσαν να αποτελέσουν μια εναλλακτική επιλογή για τη σύνδεση απομακρυσμένων, αγροτικών και μη προνομιούχων περιοχών και για τη διευκόλυνση των τηλεπικοινωνιών έπειτα από μεγάλες φυσικές καταστροφές» λέει ο επικεφαλής του προγράμματος, Μάικ Κάσιντι.

Ένα ειδικό σύστημα θα ελέγχει την πορεία των αεροστάτων, ενώ σκέψεις γίνονται μετά τη Νέα Ζηλανδία το πείραμα να επεκταθεί και σε άλλες χώρες, όπως η Νότια Αφρική, η Ουρουγουάη, η Αυστραλία και η Χιλή.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top