Ο κόσμος με... άλλα μάτια, με ένα γεύμα στο σκοτάδι!

Ραντεβού στα τυφλά...

Ένα διαφορετικό γεύμα, στο απόλυτο σκοτάδι, διοργανώθηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου, στη Νέα Χαλκηδόνα, Αττικής. Οι συνδαιτυμόνες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το φαγητό τους, αξιοποιώντας όλες τις αισθήσεις τους, πλην της όρασης.

Η τιμή συμμετοχής ήταν στα 17 ευρώ ανά άτομο και περιλάμβανε πλήρες γεύμα.

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για να καλυφθούν τα έξοδα επέμβασης στην Ελβετία ενός κοριτσιού ηλικίας 1,5 ετών που γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2011, με σπάνια μορφή καρδιοπάθειας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο εκπρόσωπος στην Ελλάδα της διεθνούς οργάνωσης «Views» για νέους με προβλήματα όρασης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου, Βαγγέλης Αυγουλάς.

«Πρόκειται για μια βιωματική δράση ευαισθητοποίησης των πολιτών, προκειμένου να έρθουν στη θέση των ανθρώπων με προβλήματα όρασης, να γνωρίσουν τις άλλες αισθήσεις τους και να δουν τον κόσμο στην κυριολεξία με άλλα «μάτια»», εξηγεί ο κ.Αυγουλάς.

Το εστιατόριο έκλεισε όλα τα φώτα, ενώ κουρτίνες κάλυψαν τα παράθυρα και κάθε φωτεινή ένδειξη, προκ��ιμένου να επικρατεί πλήρες σκοτάδι.

Ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές περίμεναν στην είσοδο τους θαμώνες, οι οποίοι στη συνέχεια κράτησαν ο ένας το μπράτσο του άλλου προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν στο τραπέζι τους.

Τα πιάτα σερβιρίστηκαν με τη μέθοδο του ρολογιού (η σαλάτα στη θέση της ώρας 3, το κρέας στην ώρα 5), διευκολύνοντας τους συμμετέχοντες στον προσανατολισμό.

«Κλείνοντας τα μάτια συνειδητοποιείς ότι αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά τον χώρο, το τραπέζι, το πιάτο και τους γύρω σου», παρατηρεί ο κ.Αυγουλάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top