Εντυπωσιακά «πλεκτο-γκράφιτι» ζεσταίνουν τα ψυχρά αστικά τοπία!

Δείτε τη νέα θηλυκή τέχνη του δρόμου!

​Aν μέχρι τώρα θεωρούσατε πως το πλέξιμο παραπέμπει στις γιαγιάδες μας… μάθετε πως από το 2004 εξελίσσεται στη νέα τέχνη του δρόμου… τα πλεκτο-γκράφιτι!
yarn-bombing-knitted-trees-1.jpg
Πολύχρωμα πλεκτά, κροσέ νήματα και ίνες σε διαφορετικά αντικείμενα, όπως κρουνοί, φανοστάτες, γραμματοκιβώτια, ποδήλατα, αυτοκίνητακοσμούν την αστική όψη σε πολλές πόλεις, αν και κάποιοι τα θεωρούν παράνομα.
yarn-bombing-knitted-telephone-booth.jpg
Τα πρώτα «κρούσματα» νημάτων καταγράφηκαν στην Ολλανδία και από εκεί η τέχνη πλεκτο-γκράφιτι εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.
yarn-bombing-knitted-cycle-1.jpg
Μάλιστα, το κίνημα πήρε μια ώθηση, το 2009 με το βιβλίο “Yarn Bombing: The Art of Crochet and Knit Graffiti” ( Βομβαρδισμός νημάτων: Η Τέχνη του να πλέκεις και να κάνεις γκράφιτι") των Mandy Moore και Leanne Prain.
yarn-bombing-knitted-stairs.jpg
Σύμφωνα με τους περισσότερους καλλιτέχνες, τα πλεκτο-γκράφιτι είναι θηλυκή τέχνη, σε αντίθεση με τα γκράφιτι, που ασχολούνται κυρίως άνδρες και έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν τα κρύα αστικά τοπία, σε ζεστά, άνετα και χαρούμενα!
yarn-bombing-knitted-trees-2.jpg
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top