Άλλο και τούτο πάλι!- Κινέζικες χελώνες... κατουρούν από το στόμα!!!

​Πρώτη φορά στην ιστορία της εξέλιξης των ειδών ακούμε τέτοια πληροφορία, ότι δηλαδή υπάρχουν ζώα που ουρούν από το στόμα! Κι όμως υπάρχουν... και είναι οι Κινέζικες χελώνες, όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη.
Αρχικά παρατηρήθηκε από ερευνητές του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης ότι οι χελώνες sinensis Pelodiscus κολλούσαν τα κεφάλια τους σε λακκούβες του νερού και κουνούσαν τη γλώσσα τους, αλλά δεν έπιναν.

Η ομάδα διαπίστωσε, λοιπόν, ότι κάνοντας έρευνα σε χελώνες του είδους, επί 6 μήνες ότι οι αυτές οι χελώνες έχουν ένα γονίδιο που παράγει μια εξειδικευμένη πρωτεΐνη που βοηθά στην αποβολή της ουρίας. Το γονίδιο όμως εμφανίζεται στα στόματά τους και όχι τα νεφρά τους!

Οι χελώνες και τα ερπετά γενικά δεν μπορούν να αποβάλλουν το άλατι με τα ούρα τους, επομένως θα έπρεπε να πίνουν λιγότερο αλμυρό νερό για τη μείωση του αλατιού στο αίμα τους. Αυτός ο τρόπος βοηθά αυτές τις χελώνες ζουν σε υφάλμυρο νερό, απλά να ξεπλένουν το στόμα, χωρίς να πίνουν αλμυρό νερό και έτσι διατηρούντα υγιή!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top