Εάν σας αρέσει το κοτόπουλο και, φυσικά, η μαγειρική, σας προτείνουμε την παρακάτω συνταγή, η οποία σίγουρα θα ενθουσιάσει γευστικά εσάς, καθώς και όσους την απολαύσουν.
Προετοιμασία: 35 λεπτά
Χρόνος: 75 λεπτά
Συστατικά
Για το κοτόπουλο:
1 φιλέτο κοτόπουλο
1 κουταλάκι της σούπας ελιές φέτες
40 γρ. φέτα
20 γρ. λιαστές ντομάτες
Αλάτι
Πιπέρι
Για το Κινόα:
70 γρ. κινόα
150 ml ζωμό κοτόπουλο
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Χυμό από μισό πορτοκάλι
Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τα λαχανικά:
30 γρ. καρότο
30 γρ. φένελ
30 γρ. κολοκυθάκι
20 γρ. κρεμύδι
5 γρ. σκόρδο
Βούτυρο
Ελαιόλαδο
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Σάλτσα βουτύρου:
30 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Μισή σκελίδα σκόρδο
5 γρ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
50 ml άσπρο κρασί
Χυμός από 1 λεμόνι
Ξύσμα από μισό λεμόνι
200 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους, παγωμένο
Μέθοδος
Κοτόπουλο
Με ένα μαχαίρι κουζίνας, χαράζουμε το φιλέτο κοτόπουλο στη μέση για να λεπτύνει. Αλατοπιπερόνουμε το φιλέτο και στις δύο πλευρές. Κόβουμε τη φέτα και τις λιαστές ντομάτες σε λωρίδες, και τα βάζουμε στο φιλέτο, έτσι ώστε να καλυπτεί όλο το μήκος του. Προσθέτουμε τις ελιές παράλληλα με τη φέτα και τις ντομάτες. Τυλίγουμε το κοτόπουλο σε διαφανές μεμβράνη, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό, ψήνουμε σε ρόνερ σε θερμοκρασία 67 βαθμών κελσίου για 45 λεπτά. Έπειτα, τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο σε βούτυρο, έως ότου πιάσει ομοιόμορφο χρώμα παντού.
Κινόα
Βράζουμε το κινόα στον ζωμό κοτοπούλου σε σιγανή φωτιά έως ότου να μαλακώσει. Σουρώνουμε το κινόα. Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε λίγο βούτυρο, προσθέτουμε το κινόα, αλάτι, πιπέρι, τον ζωμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ψήνουμε για 5 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Λαχανικά
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα σωτάρουμε σε βούτυρο με ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, αρωματίζουμε με θυμάρι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι για γεύση
Σάλτσα Βουτύρου
Σε ένα τηγάνι σε σιγανή φωτιά βάζουμε ένα κύβο βούτυρο, και όταν λιώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον σκόρδο. Ψήνουμε και ανακατεύουμε έως ότου ψηθούν. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ψήνουμε μέχρι ο χυμός να ελαττωθεί κατά το ήμισυ. Προσθέτουμε το κρασί και ψήνουμε για ακόμα 1 λεπτό. Ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα, προσθέτουμε έναν-έναν τους κύβους βουτύρου έως ότου να δέσει η σάλτσα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Πηγή: kitchenstars.mylife.com
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.