Άθληση και διατροφή: Η τέλεια συνταγή για ένα θρεπτικό γουακαμόλε

Οι μετρ του fitness προτείνουν τις πιο «δυνατές» τροφές για αθλούμενους

Είναι ευρέως γνωστό, ότι η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση είναι απόλυτα συνδεδεμένες. Για να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα στο σώμα μας, είναι αναγκαίο να ακολουθούμε -παράλληλα με τη γυμναστική- και την ιδανική διατροφή. Οπότε, εάν επιθυμείτε να αποκτήσετε ένα γερό και καλογραμμωμένο σώμα, η άσκηση είναι μόνο το ένα σκέλος της εξίσωσης... το άλλο είναι η σωστή διατροφή.

Άθληση & διατροφή: Το ιδανικό πιάτο για μετά την προπόνηση

Ο personal & weight trainer Δημήτρης Ορφανάκος και ο συνεργάτης του Αλέξανδρος Μοσχονάς, μάγειρας, με εξειδίκευση στο Calisthenics (καλλισθενική γυμναστική), προτείνουν για σήμερα, σε όλους τους αναγνώστες του Star.gr, ένα τέλειο και θρεπτικό γουακαμόλε, μία εκπληκτική συνταγή, ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας.

Άθληση και διατροφή: Το vegan smoothie bowl που ξεχειλίζει ενέργεια

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, η τακτική άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή, είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας. Σύντομα μετά την έναρξη της άσκησης, θα αρχίσετε να βλέπετε και να αισθάνεστε τα οφέλη που μπορεί να έχει η σωματική δραστηριότητα στο σώμα και την ευημερία σας.

Για τη συνταγή του γουακαμόλε, θα χρειαστείτε:

  • 1 αβοκάντο
  • 10 γρ. αρακά
  • 50 γρ. σπανάκι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λάιμ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. καγιέν
  • 1 κ.γ. σκόρδο
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 50 γρ. μαϊντανό

Η παραπάνω συνταγή, αποτελεί έναν από τους πολυάριθμους διατροφικούς συνδυασμούς που συμβάλλουν θετικά στην επίτευξη των στόχων σας. Για να αποκτήσετε, δηλαδή, ένα υγιές, καλογυμνασμένο και δυνατό σώμα, μέσα και έξω!

Καλή προπόνηση και καλές διατροφικές επιλογές!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

B A C K W O R K O U T Οι περισσότεροι στα γυμναστήρια παραμελούν τους μυς που δεν είναι ευδιάκριτοι με τα ρούχα. Ξοδεύουν όλο τους το χρόνο εστιάζοντας στο στήθος, τους ώμους και τους δικέφαλους μυς, με αποτέλεσμα να παραμελούν την πλάτη και τα πόδια. Και εκτός από το γεγονός ότι δεν παίρνουν σοβαρά την προπόνηση της πλάτης, οι περισσότεροι άνθρωποι καταλήγουν να επιλέγουν τον λανθασμένο συνδυασμό ασκήσεων. Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος, καθώς οι καλά αναλογικά αναπτυγμένοι μύες της πλάτης συμβάλλουν κατά πολύ στην αισθητική του σώματος σου πέρα απο τη λειτουργικότητα του. Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι η χρήση πάρα πολλών ασκήσεων απομόνωσης με αποτέλεσμα να μην στοχεύσουν σε όλο το οπίσθιο μυϊκό σύστημα. Αυτό περιλαμβάνει τόσο τους επιφανειακούς όσο και τους εν το βάθυ μυς. Οι τρεις κύριοι μύες που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της πλάτης και αυτοί που θέλουμε να επικεντρωθούμε σε μια προπόνηση υπερτροφίας είναι: 1.Τραπεζοειδής μυς (ο οποίος χωρίζεται σε άνω και κάτω μοίρα) 2.Ρομβοειδής (που βρίσκεται κάτω από τον τραπεζοειδή μυ) 3.Πλατής ραχιαίος. Ενημερώσου και επίλεξε σοφά το πρόγραμμα που θα κάνεις στο γυμναστήριο. 👌😁 📸:@d.vassilios

A post shared by Jo Orfanakos (@jo__orf) on

Διαβάστε όλες τις Lifestyle ειδήσεις 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top