Michael Jackson: Πιθανή νέα δίκη για καταγγελίες περί κακοποίησης παιδιών

Οι κατήγοροι του τραγουδιστή θα κινηθούν εναντίον των εταιρειών του

Το... πνεύμα του Μ. Τζάκσον πούλησε το σπίτι του / βίντεο Breakfast@star

Έχουν περάσει 14 χρόνια από την ημέρα θανάτου του Michael Jackson. Η μνήμη του «βασιλιά της ποπ» επισκιάστηκε από διάφορες κατηγορίες με πιο συχνή αυτή της σεξουαλικής κακοποίησης.

14 χρόνια μετά - Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη σορό του Michael Jackson

Δύο άνδρες ισχυρίζονται ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά ως παιδιά από τον τραγουδιστή και ενδέχεται να κινηθούν νομικά εναντίον των  εταιρειών του, σύμφωνα με αμερικανικό δικαστήριο.

 Το «σκοτεινό» μυστικό του Michael Jackson: Γιατί μισούσε την εικόνα του

  Ήταν παιδόφιλος ο Jackson; Δύο θύματα περιγράφουν όσα έζησαν στη Neverland

  Παγκόσμιο σοκ: Ο Michael Jackson ήταν ένα τέρας!

Ο Wade Robson και ο James Safechuck, 40 ετών και οι δυο σήμερα, ισχυρίζονται ότι ο Jackson τους κακοποίησε για χρόνια στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ενώ έμεναν στο ράντσο του Neverland.


Οι κατηγορίες παρουσιάστηκαν στο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» του 2019, το οποίο η οικογένεια του Jackson χαρακτήρισε «δημόσιο λιντσάρισμα».

Το 2020, ένας δικαστής του Λος Άντζελες έκρινε ότι ο κ. Safechuck δεν μπορούσε να μηνύσει τις επιχειρήσεις του Jackson, λέγοντας ότι οι εταιρείες δεν είχαν καθήκον να τον φροντίσουν.

Τον Μάρτιο του 2009 ο Michael Jackson ανακοινώνει την περιοδεία που θα έκανε με τίτλο 'This is it'

Τον Μάρτιο του 2009 ο Michael Jackson ανακοινώνει την περιοδεία που θα έκανε με τίτλο 'This is it'

Ένα χρόνο αργότερα, ο ίδιος δικαστής αποφάνθηκε κατά του κ. Robson για παρόμοιους λόγους. Ωστόσο, την Παρασκευή 18/8, ένα εφετείο στην Καλιφόρνια διαφώνησε, κρίνοντας ότι «μία εταιρεία που διευκολύνει τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από έναν από τους υπαλλήλους της, δεν απαλλάσσεται από το καθήκον να προστατεύσει τα παιδιά αυτά απλώς και μόνο επειδή ανήκει στον δράστη της κακοποίησης».

«Θα ήταν διεστραμμένο να θεωρηθεί ότι δεν υπάρχει καθήκον, με βάση το ότι η εταιρεία έχει μόνο έναν μέτοχο» ανέφερε η απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Vince Finaldi, δικηγόρος των κ. Safechuck και Robson, δήλωσε ότι το δικαστήριο ανέτρεψε προηγούμενες «λανθασμένες αποφάσεις σε αυτές τις υποθέσεις, οι οποίες ήταν αντίθετες με τη νομοθεσία της Καλιφόρνια και θα δημιουργούσαν ένα επικίνδυνο προηγούμενο, που θα έθετε σε κίνδυνο τα παιδιά».

Από την άλλη πλευρά, οι δικηγόροι του Michael Jackson υποστηρίζουν ότι είναι αθώος.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top