Βασιλικός γάμος στην Ioρδανία: Παντρεύτηκε ο γιος της βασίλισσας Ράνιας

Η επταώροφη τούρτα, οι παραδόσεις και οι λαμπεροί καλεσμένοι

Δείτε στο βίντεο: Ο βασιλιάς Αμπντάλα και η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας παρακολούθησαν τον γάμο του γιου τους κατά τη διάρκεια μιας ισλαμικής τελετής γνωστής ως «katb ktab» που πραγματοποιήθηκε σε κιόσκι και διεξήχθη από τον Ιμάμη της Βασιλικής Χασεμιτικής Αυλής Dr Ahmed Al Khalaileh.

Ο γάμος της χρονιάς έγινε στην Ιορδανία, αφού ο πρίγκιπας και διαδόχος του θρόνου της Ιορδανίας, Χουσεΐν μπιν Αμπντάλα Β΄, παντρεύτηκε με τη σαουδαραβικής υπηκοότητας αρχιτέκτονα Ράτζουα Αλ-Σάιφ στο Αμμάν.

Ο γιος της βασίλισσας Ράνιας και του βασιλιά Αμπντάλα, ορίστηκε ως διάδοχος στον θρόνο, όταν εκείνος ήταν 15 ετών, αφού προηγουμένως ο πατέρας του απέκλεισε από τη διαδοχή τον ετεροθαλή αδελφό του, τον Χάμζα. 

Το ζευγάρι έκανε παραδοσιακή βόλτα των νεόνυμφων με ένα ειδικά προσαρμοσμένο λευκό Range Rover με ανοιχτή οροφή, πριν κόψουν την εντυπωσιακή επταόροφη τούρτα τους

Η θρησκευτική τελετή έγινε στο παλάτι Ζαχράν ανάμεσα σε περίπου 140 καλεσμένους εκεί όπου οι γονείς του πρίγκιπα -ο βασιλιάς Αμπντάλα Β΄ και η βασίλισσα Ράνια- παντρεύτηκαν το 1993.

Χιλιάδες Ιορδανοί γιόρτασαν τον γάμο στους δρόμους της πρωτεύουσας, όπου είχαν αναρτηθεί τα πορτρέτα των νεόνυμφων. Στο πλαίσιο αυτό, τις τελευταίες ημέρες είχαν οργανωθεί πολλά σόου με πυροτεχνήματα, αεροπορικές επιδείξεις και συναυλίες σε όλη τη χώρα.

Τέτοιοι εορτασμοί είναι σπάνιοι στον αραβικό κόσμο, όπου οι συντηρητικές μοναρχίες μοιράζονται ελάχιστες πληροφορίες για την ιδιωτική ζωή τους με τους πολίτες.

Σύμφωνα με το Αrabnews μετά την γαμήλια τελετή, το ζευγάρι κατευθύνθηκε στο Παλάτι Αλ-Χουσεϊνία της ιορδανικής πρωτεύουσας, για το επίσημο δείπνο με τη συμμετοχή 1.700 καλεσμένων.

Βασιλικός γάμος στην Ioρδανία: Παντρεύτηκε ο γιος της βασίλισσας Ράνιας - Οι λαμπεροί καλεσμένοι

Εκτός από τις οικογένειές τους, παρέστησαν επίσης η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν, ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ-Αλεξάντερ, ο βασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου και ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Ουίλιαμ με τη σύζυγό του, Κέιτ.

Βασιλικός γάμος στην Ioρδανία: Τι φόρεσε η νύφη

Η νύφη φόρεσε μία δημιουργία του Λιβανέζου σχεδιαστή Elie Saab, την οποία συνδύασε με μια αστραφτερή διαμαντένια τιάρα. Η νύφη έφτασε στο παλάτι Zahran με μια εντυπωσιακή Rolls-Royce Phantom V του 1968, κατασκευασμένη κατά παραγγελία για την αείμνηστη προγιαγιά του πρίγκιπα. Ο 28χρονος διάδοχος έφθασε νωρίτερα με πλήρη τελετουργική στρατιωτική στολή και χρυσό σπαθί.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top