Καρύδη - Κουρής: Είδαμε μαζί τους το πρώτο επεισόδιο της σειράς IQ 160!

«Είναι σπάνιο αυτό που ζούμε», είπαν στο star.gr οι δύο ηθοποιοί

Η νέα εβδομαδιαία συναρπαστική «αστυκωμική» σειρά του Star IQ 160 κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 26 Μαρτίου στις 21:00 με διπλό επεισόδιο!

Το μεσημέρι της Τρίτης έγινε η avant premiere της σειράς σε μία ιδιωτική προβολή σε αίθουσα κινηματογράφου με τους πρωταγωνιστές να δίνουν το «παρών» και να μιλούν με πολύ ενθουσιασμό για τη συμμετοχή τους στη σειρά. 

Η Σμαράγδα Καρύδη και ο Νίκος Κουρής μίλησαν στην κάμερα του star.gr και δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τη συμμετοχή τους στη σειρά αλλά και με το αποτέλεσμα που είδαν. «Σαν να βλέπαμε ταινία ήταν», είπαν!

Καρύδη - Κουρής για τη σειρά IQ 160

Η Σμαράγδα Καρύδη υποδύεται στη σειρά την Πηνελόπη, μία καθαρίστρια με πολύ υψηλό IQ. Είναι μια αντισυμβατική γυναίκα, που όμως διαθέτει εξαιρετική ευφυΐα, αλλά κανείς δεν μπορούσε να το φανταστεί. Εργάζεται ως καθαρίστρια σε αστυνομικό τμήμα, στη Διεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένα βράδυ, πέφτει τυχαία πάνω στα στοιχεία του φακέλου μίας πρόσφατης δολοφονίας. Τα διαβάζει και παρεμβαίνει στα συμπεράσματα της έρευνας, κάνοντας πολύ σημαντικές διορθώσεις.

«Εγώ αν δεν ήμουν ηθοποιός θα γινόμουν ντετέκτιβ! Θα μου άρεσε πάρα πολύ! Είναι το καλύτερό μου αυτές οι υποθέσεις», ανέφερε η Σμαράγδα Καρύδη και πρόσθεσε: «Εγώ, ναι, έχω κάνει τεστ IQ, αλλά όχι κανονικά, από αυτά που βρίσκεις στο διαδίκτυο! Ο Νίκος δεν έχει κάνει». 

Σμαράγδα Καρύδη - Νίκος Κουρής

Σμαράγδα Καρύδη - Νίκος Κουρής

Οι δυο ηθοποιοί έχουν ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν στο θέατρο, στην παράσταση «Του Κουτρούλη ο Γάμος», την οποία είχε σκηνοθετήσει η ίδια η Σμαράγδα Καρύδη. Μεταξύ τους έχουν πολύ καλή χημεία και απολαμβάνουν τα γυρίσματα. 

«Είναι μία πολύ ευτυχής συγκυρία να είμαι με τη Σμαράγδα. Είμαι ευτυχισμένος, χαίρομαι που είμαστε μαζί στα γυρίσματα, χαίρομαι να πηγαίνω, λυπάμαι που φεύγω», είπε ο Νίκος Κουρής και η Σμαράγδα Καρύδη πρόσθεσε: «είναι σπάνιο αυτό που ζούμε. Περνάμε πολύ ωραία και ουσιαστικά ωραία. Όλες τις ώρες που μοιραζόμαστε και αυτά που θέλουμε να κάνουμε είναι και αστεία και βαθιά με αγάπη. Γι’ αυτό έχει βγει νομίζω και πολύ ωραίο το αποτέλεσμα, γιατί δίνουμε το 100% της ψυχής μας».

Νίκος Κουρής

Σμαράγδα Καρύδη

Συνέντευξη: Τζωρτζίνα Γιαννοπούλου

Κάμερα - Μοντάζ: Amber Doku

Η υπόθεση της σειράς IQ 160

Η Πηνελόπη Μουρίκη (Σμαράγδα Καρύδη), εργάζεται ως καθαρίστρια σε αστυνομικό τμήμα, στη Διεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένα βράδυ, πέφτει τυχαία πάνω στα στοιχεία του φακέλου μίας πρόσφατης δολοφονίας. Τα διαβάζει και παρεμβαίνει στα συμπεράσματα της έρευνας, κάνοντας πολύ σημαντικές διορθώσεις.

Το επόμενο πρωί, ο υπαστυνόμος Αργύρης Καλατζής (Νίκος Κουρής) και η αρχηγός του τμήματος, η Σοφία Χαριτάκη (Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου) ανακαλύπτουν την παρέμβασή της, την καλούν για εξηγήσεις και βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη.

Διαπιστώνουν ότι η Πηνελόπη έχει εντοπίσει λεπτομέρειες που οι ίδιοι δεν είχαν προσέξει. Αυτό, βέβαια, δεν είναι παράξενο, καθώς είναι προικισμένη με πολύ υψηλή ευφυΐα και διαθέτει IQ 160!

IQ 160: Τι θα δούμε στα πρώτα δύο επεισόδια της νέας σειράς του Star!

Η αρχηγός, εντυπωσιασμένη από τις ικανότητες της Πηνελόπης, επιβάλλει στον απρόθυμο υπαστυνόμο Καλατζή να συνεργαστεί με την ταλαντούχα καθαρίστρια, η οποία, με την αντισυμβατική της σκέψη, θα συνεισφέρει σημαντικά στον εντοπισμό του ενόχου. Παρόλα αυτά, η παρορμητική και απείθαρχη Πηνελόπη δεν ακολουθεί το αστυνομικό πρωτόκολλο και αυτό οδηγεί τον τυπολάτρη Καλατζή στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Σταδιακά στην Πηνελόπη προτείνεται η μόνιμη θέση της συμβούλου της ομάδας στην οποία και εντάσσεται, ζητώντας ωστόσο ένα συγκεκριμένο αντάλλαγμα. Στην ομάδα, εκτός από τον Αργύρη, περιλαμβάνονται ο υπαστυνόμος Β’ Γιώργος Βλαστός (Ηλίας Μουλάς) και η νεαρή ανθυπαστυνόμος Δάφνη Φιλιππίδου (Ελίζα Σκολίδη), υπεύθυνη για τις ηλεκτρονικές έρευνες.

Η Πηνελόπη έχει τρία παιδιά, την έφηβη Μαρίνα (Αγγελική Μάρκου), τον οκτάχρονο Ηλία (Φίλιππος Ελευθερόπουλος) και την έξι μηνών Στέλλα (Μαρία Νεαμονίτη), από δύο συντρόφους, τον Παύλο (Χάρης Παπαδόπουλος) και τον Λαυρέντη (Σωτήρης Δούβρης).

Το ανατρεπτικό μυαλό της, ενώ παίρνει ταχύτατες στροφές, συγκρατεί εικόνες, πληροφορίες και αριθμούς, συνδυάζει τα δεδομένα και οδηγείται σε συμπεράσματα που ξαφνιάζουν, δεν την βοηθάει καθόλου ούτε στην προσωπική, ούτε στην επαγγελματική της ζωή. Για αυτό και δεν καταφέρνει να στεριώσει πουθενά. Τσακώνεται συνέχεια ακόμη και με τη μητέρα της, την Άσπα (Νέλλη Γκίνη), με αποτέλεσμα οι δυο τους να βρίσκονται σε απόσταση. Ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο τα πηγαίνει καλά είναι ο γείτονάς της, ο Αιμίλιος (Τάσος Παλαντζίδης), ο οποίος αποδέχεται την ιδιαιτερότητά της, τη στηρίζει σε όλα, σαν να είναι δική του κόρη και φροντίζει την ίδια και τα παιδιά της.

IQ 160: Οι χαρακτήρες της νέας «αστυκωμικής» σειράς του Star

Ο Αργύρης δε βλέπει με καλό μάτι την είσοδό της Πηνελόπης στην ομάδα τους και διαφωνεί κάθετα με τον τρόπο που χειρίζεται τις υποθέσεις. Όμως, αν και φαινομενικά αταίριαστοι και παρά τις κόντρες και τους καυγάδες τους, η Πηνελόπη και ο Αργύρης θα βρουν τον τρόπο να συνεργαστούν αποτελεσματικά και να εξιχνιάζουν κάθε υπόθεση, που αναλαμβάνουν. Σε κάθε επεισόδιο, η ομάδα αναλαμβάνει μία νέα, περίπλοκη υπόθεση και οδηγείται στην επίλυσή της, χάρη στη συνεργασία με την Πηνελόπη και στην υψηλή νοημοσύνη της!

Σταδιακά, η σχέση της Πηνελόπης και του Αργύρη θα εξομαλυνθεί. Ο σαρωτικός της χαρακτήρας θα παραμείνει ακέραιος και ο υπαστυνόμος θα τη συνηθίσει, σε βαθμό που θα του γίνει απαραίτητη. Σε αυτό, θα συμβάλλει και ο αδερφός του, ο Στέλιος (Κυριάκος Σαλής), ο οποίος τον παροτρύνει να γίνει πιο εξωστρεφής και πιο χαλαρός. Άλλωστε, παρά τις εντυπωσιακές εγκεφαλικές της ικανότητες, η Πηνελόπη είναι ευαίσθητη και αξιαγάπητη!

Δράση, αγωνία, αστυνομικό μυστήριο αλλά και γέλιο, σε μια σειρά, που επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, με εξαιρετικούς και αγαπημένους πρωταγωνιστές: Σμαράγδα Καρύδη (Πηνελόπη Μουρίκη), Νίκος Κουρής (Αργύρης Καλατζής), Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου (Σοφία Χαριτάκη), Ηλίας Μουλάς (Γιώργος Βλαστός), Ελίζα Σκολίδη (Δάφνη Φιλιππίδου), Σωτήρης Δούβρης (Λαυρέντης Γκανάς), Παύλος Νταϊφάς (Χάρης Παπαδόπουλος)

Στον ρόλο του Αιμίλιου Παναγούλη, ο Τάσος Παλαντζίδης. Στον ρόλο της Άσπας Μουρίκη, η Νέλλη Γκίνη.

Επίσης συμμετέχουν: Αγγελική Μάρκου (Μαρίνα Μουρίκη) και οι μικροί Φίλιππος Ελευθερόπουλος (Ηλίας Μουρίκης – Γκανάς) και Μαρία Νεαμονίτη (Στέλλα Μουρίκη – Γκανά).

Σενάριο: Βίκυ Αλεξοπούλου
Σκηνοθεσία: Πιέρρος Ανδρακάκος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Δασκαλοθανάσης GSC
Εxecutive Producer: Κωνσταντίνος Κυριακού
Σκηνογράφος: Γιάννης Δούμας
Ενδυματολόγος: Κική Γραμματικοπούλου
Μοντάζ: Χρήστος Μαρκάκης
Παραγωγός: BARKING WELL MEDIA

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top