Kηδεία Μάρθας Καραγιάννη: Υποβασταζόμενη έφτασε η Ντόρα Δούμα

«Αποχαιρετώ τη Μαρθούλα μου» - Πλήθος επωνύμων στο τελευταίο «αντίο»

Το τελευταίο «αντίο» είπαν συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και αγαπημένα πρόσωπα στη Μάρθα Καραγιάννη

Η πολιτική κηδεία της αγαπημένης ηθοποιού, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή (18/09) σε ηλικία 83 ετών, είχε προγραμματιστεί για τις 12:00 το μεσημέρι, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Στη συνέχεια η σορός της μεταφέρθηκε με τη συνοδεία της Ντόρας Δούμα και της Ελένης Σούρα για τη Ριτσώνα, όπου έγινε η καύση.

Ντόρα Ντούμα: «Ήρθα να αποχαιρετήσω τη Μαρθούλα μου»

Η πιστή φίλη και συγκάτοικος της Μάρθας Καραγιάννη, Ντόρα Ντούμα, μίλησε συντετριμμένη στις κάμερες.

«Εσείς ήρθατε εδώ για τη Μάρθα την Καραγιάννη. Τη Μάρθα σας. Εγώ ήρθα εδώ να αποχαιρετήσω τη Μαρθούλα μου, τη δικιά μου Μάρθα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο, θα τα πούμε μετά» είπε, υποβασταζόμενη από τη σύζυγο του Δημήτρη Σούρα. 

Η Ελένη Σούρα έφτασε στο Νεκροταφείο με τη Ντόρα Δούμα υποβασταζόμενη

Μάρθα Καραγιάννη: «Κανονικά θα γίνει η αποτέφρωση. Η άδεια έχει παρθεί»

Η Μάρθα Καραγιάννη και η Ντόρα Δούμα εδώ και 55 χρόνια ήταν αχώριστες. Μάλιστα, ο Δημήτρης Σούρας είχε αποκαλύψει για τη σχέση τους: «Η Ντόρα Δούμα είναι η αδερφή, η φίλη, η κολλητή, η συγκάτοικος της Μάρθας. Η Μάρθα ζούσε με τη Ντόρα 40 χρόνια. Ήταν φίλες 55 χρόνια».

Το «παρών» στο Α΄ Νεκροταφείο, έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην σύντροφος της Μάρθας Καραγιάννη, Βασίλης Κωνσταντίνου, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Δημήτρης Σούρας, ο Θάνος Καληώρας, ο Ζαχαρίας Ρόχας, ο Νίκος Γαλανός, η Άννα Φόνσου, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η Αλίκη Κατσαβού με τον Φοίβο Βουτσά κ.α.

Συντετριμμένος ήταν και ο Βασίλης Κωνσταντίνου στο τελευταίο «αντίο» στη Μάρθα Καραγιάννη. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην σύντροφος της σπουδαίας ηθοποιού δεν μπορεί να πιστέψει πως η «δικιά του Μάρθα» δεν είναι πια εδώ: «Τι να σας πω. Να πω το αντίο στη Μάρθα Καραγιάννη είναι δύσκολο… Θα πρέπει να περάσει πολύς καιρός για να πω στη Μάρθα Καραγιάννη αντίο... Η Μάρθα Καραγιάννη ήταν ένα κομμάτι από τη ζωή μου. Ήταν ένας μεγάλος έρωτας που έγινε μία δυνατή φιλία, οικογένεια. Από τότε που γνώρισα τη Μάρθα έγινα πιο σοβαρός».

Ανάμεσα σε αυτούς που έδωσαν το παρών στην πολιτική κηδεία της σπουδαίας ηθοποιού ήταν η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η οποία μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες και ανέφερε πως επιθυμεί και αυτή να αποτεφρωθεί.

«Είμαι πολύ συγκινημένη. Δεν μπορώ να μιλήσω. Και τι δεν έχω να θυμάμαι από τη Μάρθα Καραγιάννη! Κάναμε όνειρα μαζί. Καθόμασταν τρώγαμε και ονειρευόσασταν. Με γέλασε όμως, γιατί έφυγε μόνη. Δεν μπορούσε να μου μιλήσει καλά, ήταν στο κρεβάτι την τελευταία φορά που μιλήσαμε. Χαιρόταν και μου έσφιγγε το χέρι. Η Μάρθα γύρισε πολλές ταινίες, εγώ επειδή δούλευα στα κέντρα και ξενυχτούσα και δεν μπορούσα να γυρίσω πολλές. Αλλά συναντηθήκαμε, αγαπιόμασταν, κάναμε όνειρα, τρώγαμε και λέγαμε διάφορα. Να με περιμένει! Δεν ήξερα πως ήθελε να αποτεφρωθεί. Και εγώ έχω σχέδιο για εμένα  όταν κάποια στιγμή φύγω να με πετάξουν στη θάλασσα στην Κινέτα. Θα θυμάμαι πολλά πράγματα από τη Μάρθα», δήλωσε συγκινημένη η Ζωζώ Σαπουντζάκη.   

«Ένα μέλος της οικογένειας μου χάθηκε και είμαστε εδώ για να το χαιρετήσουμε. Και εγώ και ο Φοίβος» δήλωσε η  Αλίκη Κατσαβού, η τελευταία σύζυγος του Κώστα Βουτσά. Όπως είπε, ο γιος της και βαφτισιμιός της Μάρθας Καραγιάννη, Φοίβος, ζήτησε να έρθει να αποχαιρετήσει και να αφήσει στη νονά του λουλούδια.

«Αποχαιρετώ μια φίλη ζωής. Για μένα η Μάρθα δεν ήταν απλά μια συνάδελφος, ήταν φίλη πραγματικά της καρδιάς μου. Από μικρό παιδί κοντά της μέχρι το τέλος» δήλωσε ο Μάκης Δελαπόρτας.

Επικήδειο εκφώνησαν ο πρόεδρος του Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Σπύρος Μπιμπίλας, ο στενός της φίλος και ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας και ο ηθοποιός Ρήγας Αξελός. Όταν μάλιστα βγήκε το φέρετρο με τη σορό της Μάρθας Καραγιάννη οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να χειροκροτούν και να φωνάζουν «Αθάνατη!».

Ποιοι πήγαν στην κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη

Μαρία Κορινθίου - Γιάννης Αϊβάζης

Ζωζώ Σαπουντζάκη

Ζωζώ Σαπουντζάκη

Ντόρα Ντούμα

Αλίκη Κατσαβού

Αλίκη Κατσαβού

Φοίβος Βουτσάς

Φοίβος Βουτσάς - Τον είχε βαπτίσει η Μάρθα Καραγιάννη

Θάνος Καληώρας

Θάνος Καληώρας

Σπύρος Μπιμπίλας

Σπύρος Μπιμπίλας

Δημήτρης Σούρας

Δημήτρης Σούρας

Μάκης Δελαπόρτας

Μάκης Δελαπόρτας

Μαρία Ιωαννίδου 

Μαρία Ιωαννίδου

Άννα Φόνσου

Άννα Φόνσου

Παντελής Καναράκης

Παντελής Καναράκης

Παναγιώτης Πετράκης

Παναγιώτης Πετράκης

κηδεία Μάρθας Καραγιάννη

κηδεία Μάρθας Καραγιάννη 1

 

Ρεπορτάζ: Ανέστης Συμεωνίδης
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top