Για κάποιες επώνυμες δεν ήταν εύκολο να γίνουν μανούλες

Ναυτίες, υπερέμεση κύηση, επικίνδυνος τοκετός - Δεν είναι πάντα όλα ρόδινα

Η Λάουρα Νάργες για τη δύσκολη εγκυμοσύνη: «Νοσηλεύτηκα τρεις μέρες» - Bίντεο Super Κατερίνα

Αν και η εγκυμοσύνη ορίζεται συχνά ως η «πιο ευτυχισμένη περίοδος στη ζωή μίας γυναίκας», δεν ισχύει για όλες, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις οι μέλλουσες μανούλες ταλαιπωρούνται από ναυτίες, συχνούς εμετούς, συναισθηματικές διαταραχές και αδυναμία

Ανάμεσα στις γυναίκες που ήρθαν αντιμέτωπες με μια δύσκολη εγκυμοσύνη είναι η Μαρία Σολωμού, η Λάουρα Νάργες, η Ιωάννα Τούνη και η Μαρία Ηλιάκη, ενώ η Τζένη Μπαλατσινού, αν και δεν είχε πρόβλημα όσο ήταν έγκυος, κινδύνευσε στον τοκετό. 
 

Η Μαρία Σολωμού κι οι αλλεργίες στην εγκυμοσύνη 

ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

Ούτε να ακούσει για δεύτερο παιδί δε θέλει η Μαρία Σολωμού, καθώς οι εννέα μήνες της εγκυμοσύνης της ήταν πολύ… άσχημοι, όπως έχει πει πολλές φορές.

«Εγώ προσωπικά δε θέλω δεύτερο παιδί! Δε θέλω! Δεν είναι κάτι που μου λείπει, έχω το παιδάκι μου, είναι μια χαρά, μεγάλωσε! Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι απέχω από αυτό το πράγμα 10 χρόνια και θα το ξαναζήσω! Μπορεί να τρελαθώ!

Μετά τη γέννα ήταν το εύκολα για μένα. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ήταν το δύσκολο. Είχα διάφορα, είχα αλλεργίες και οι αλλεργικοί άνθρωποι, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή τους τελειώνουν όλα ή τους “φουντώνουν” όλα! Εγώ “φούντωσα”, οπότε πέρασα εννέα μήνες πολύ άσχημους!», είχε εξομολογηθεί η ηθοποιός για το παιδί της με τον Μάριο Αθανασίου σε συνέντευξή της στην Ελένη Μενεγάκη.

Η εξομολόγηση αυτή της ηθοποιού είχε προκαλέσει αντιδράσεις πριν από περίπου 15 χρόνια, καθώς «τόλμησε» να πει δημόσια αυτό που πολλές γυναίκες νιώθουν, αλλά λίγες παραδέχονται, ότι δηλαδή δεν είναι πάντα όλα ρόδινα στην εγκυμοσύνη. Ειδικά στις διάσημες λογίζεται ως… ταμπού.

Η Λάουρα Νάργες κι η υπερέμεση κύηση 

ΛΑΟΥΡΑ ΝΑΡΓΕΣ

Η Λάουρα Νάργες ήταν μια από τις celebrities που ταλαιπωρήθηκε πολύ στην εγκύμοσύνη της. 

Η εντυπωσιακή παρουσιάστρια – ραδιοφωνική παραγωγός δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι, καθώς αισθανόταν συνεχώς αδύναμη και άρρωστη, όπως αισθανόταν και κατά τους πρώτους μήνες της κύησης. 

Η Λάουρα Νάργες ταλαιπωρήθηκε από υπερέμεση κύηση. Η ναυτία κι ο έμετος στην κύηση είναι συχνά συμπτώματα που εκδηλώνονται στο 70-85% των εγκύων αλλά η υπερέμεση της κύησης είναι η σπάνια εκείνη κατάσταση (0,5-2% των κυήσεων), η οποία χαρακτηρίζεται από επίμονη και σοβαρή ναυτία και εμέτους που οδηγούν σε αφυδάτωση, ηλεκτρολυτικές διαταραχές, διατροφική ανεπάρκεια, απώλεια βάρους και κέτωση.

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω... Σκεφτόμουν και έλεγα πώς πήγαιναν οι γυναίκες στα χωράφια και πώς πήγαινε η Ελένη Μενεγάκη στην εκπομπή», είχε πει χαρακτηριστικά η Νάργες στο περιοδικό OK!.

Η Ιωάννα Τούνη υπέφερε από ναυτίες 

ιωαννα τουνη

Οι πρώτοι μήνες της εγκυμοσύνης της Ιωάννας Τούνη δεν ήταν εύκολη υπόθεση. 

Η influencer είχε κλειστεί στο σπίτι της, καθώς αισθανόταν συνεχώς κουρασμένη με πολλές ναυτίες. Όπως αποκάλυψε, δεν μπορούσε να φάει τίποτα γιατί κάνει εμετό κι έτσι τα μοναδικά της γεύματα ήταν ο λαπάς κι οι φρυγανιές.

«Καλημέρα, κάθομαι σπίτι και τρώω φρυγανιές και λαπά εδώ και κάποιες μέρες, γιατί το στομάχι μου είναι χάλια. Απλά καταλήγω στο ότι ποιο είναι το νόημα να τρώω φρυγανιές και λαπά και να κάνω πάλι εμετό; Και να έχω ένα τσουρέκι με σοκολάτα που με περιμένει εκεί πέρα και μπορώ να το ζεστάνω λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων και να το φάω! Κι ας το κάνω ρε παιδί μου και αυτό εμετό. Αλλά τουλάχιστον θα το έχω φάει», είχε πει στο Instagram.

Η Μαρία Ηλιάκη νοσηλεύτηκε τρεις φορές 

Μαρία Ηλιάκη δυσκολη εγκυμοσύνη

Η Μαρία Ηλιάκη είναι τρισευτυχισμένη εδώ και σχεδόν δυο χρόνια, καθώς έχει στην αγκαλιά της την κόρη της, Κατερίνα. Η παρουσιάστρια μπορεί πια να έχει επιστρέψει δυναμικά στα επαγγελματικά της καθήκοντα και την καθημερινότητά της, όμως δεν ξεχνά τις δυσκολίες που πέρασε όταν ακόμα κυοφορούσε.

Με κάθε ειλικρίνεια, η Μαρία Ηλιάκη μίλησε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Η ίδια χρειάστηκε να νοσηλευτεί συνολικά τρεις φορές σε νοσοκομείο της Αθήνας, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Ζυρίχη, όπου γέννησε.

«Πέρυσι τέτοιες μέρες νοσηλευόμουν για 3η φορά με υπερέμεση της κύησης. Τραβούσα βιντεάκια για να περάσει η ώρα και γιατί όλοι μου έλεγαν πως του χρόνου τέτοια εποχή δε θα θυμάμαι τίποτα από όλα αυτά…και είχαν δίκιο…τα ξέχασα όλα …μου τα θύμισε απλά το κινητό», ανέφερε χαρακτηριστικά στην περιγραφή της φωτογραφίας, αποκαλύπτοντας ότι νοσηλεύτηκε με υπερέμεση της κύησης.

Η Τζένη Μπαλατσινού είχε δύσκολο τοκετό 

τζένη μπαλατσινού

Το μωρό της Τζένης Μπαλατσινού και του Βασίλη Κικίλια γεννήθηκε ανήμερα Χριστουγέννων του 2020. Ο μικρός Παναγιώτης-Αντώνιος «ταλαιπώρησε» όμως τη μαμά του μέχρι να έρθει στον κόσμο.

«Ανά δεκαετία κάνω και ένα παιδί (γέλια). Είναι μεγάλη ευλογία και ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να έχω ένα τέταρτο παιδί. Τα συναισθήματά μου δεν περιγράφονται με λέξεις. Νιώθω καθολική ευφορία γι’ αυτό που ζούμε.

Είχα προαίσθημα ότι θα είναι δύσκολος αυτός ο τοκετός. Το ένιωθα. Είχα ένα πολύωρο και δύσκολο χειρουργείο και ο Βασίλης ήταν μέσα σε όλη τη διάρκεια. Περάσαμε μια σκληρή δοκιμασία και αυτό μας υπενθύμισε για άλλη μία φορά πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Τις ημέρες που έμεινα στην εντατική κατάλαβα πως μεγαλώνοντας θέλω να βρίσκομαι εκεί που επιθυμώ και μόνο. Πως ο χρόνος που πάντα θεωρούμε άπλετος είναι πολύ λίγος. Kάναμε Πρωτοχρονιά με τον άντρα μου στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών δίπλα στο παιδί μας και προσευχόμασταν να πάμε γρήγορα σπίτι όλοι μαζί… Καταφέραμε να το κρατήσουμε στην αγκαλιά μας για πρώτη φορά 12 μέρες αφότου γεννήθηκε. Και, ναι, ο Βασίλης ήταν ο φύλακας άγγελός μου», είχε εξομολογηθεί η Τζένη Μπαλατσινού στο περιοδικό «Down Town».

Να θυμίσουμε ότι η Τζένη Μπαλατσινού έχει ακόμα τρία παιδία από τον γάμο της με τον Πέτρο Κωστόπουλο, την Αμαλία, την Αλεξάνδρα και τον Μάξιμο.

Όποια κι αν είναι η δοκιμασία που περνάει κάθε γυναίκα, τη στιγμή που θα πάρει αγκαλιά το μωρό της, την αφήνει πίσω της, μια για πάντα

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top