Kate Middleton-Πρίγκιπας William: Δείτε το μενού του πολυτελούς γάμου τους

Μετά από 10 χρόνια έγινε η αποκάλυψη

Ο γάμος του Πρίγκιπα William με την Kate Middleton πραγματοποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2011 στο Παλάτι του Buckingham. Ένα από τα highlights του βασιλικού γάμου ήταν και το μενού που σερβιρίστηκε σε περίπου 600 καλεσμένους και για μεγάλο διάστημα αποτελούσε επτασφράγιστο μυστικό. 

Μετά από 10 χρόνια τα αποκαλυπτήρια έγιναν με το πλήρες μενού της μεγαλειώδους δεξίωσης να βλέπει επιτέλους το φως της δημοσιότητας.

Πρίγκιπας William - Kate Middleton: Γιορτάζουν 10 χρόνια γάμου!

Το φιλί που αντάλλαξαν στον γάμο τους ο Πρίγκιπας William με την Kate Middleton/ Φωτογραφία ap images

Το Ορεκτικό

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού «Hello» για ορεκτικό προτιμήθηκε «Μαριναρισμένος σολομός South Uist, καβούρι Lyme Bay και αστακός Νορβηγίας με φρέσκια σαλάτα με βότανα». Μετά από σχολαστική γευσιγνωσία, αποφασίστηκε ότι το πιάτο συνοδεύεται άψογα με ένα ποτήρι κρασί «Meursault, Domaine Guyot-Javillier 2009»

Ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton έγιναν youtubers!

Το κύριο πιάτο

Το κυρίως πιάτο περιελάμβανε «Saddle of North Highland Mey Select βιολογικό αρνί, ανοιξιάτικα λαχανικά Highgrove, αγγλικά σπαράγγια, πατάτες Jersey Royal και σάλτσα Windsor». Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκομιδή έγινε απευθείας από το κτήμα του πρίγκιπα Κάρολου στο Highgrove στη Σκωτία, ενώ το κρασί που επιλέχθηκε για να συνοδέψει το φαγητό ήταν το «L’Hospitalet de Gazin, Pomerol 2004».

Το επιδόρπιο

Το πριγκιπικό ζεύγος αποφάσισε το επιδόρπιο που θα σερβιριστεί στη γαμήλια δεξίωση να είναι «μια τριάδα παγωτού Berkshire με μέλι, sherry trifle και σοκολάτα» με τους καλεσμένους να έχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Το τρίτο και τελευταίο κρασί που συνόδεψε το γλυκό ήταν το «Laurent Perrier Rose». Μια επιλογή καφέ και φρέσκου τσαγιού μέντας παρέχονταν στους καλεσμένους μετά τα τρία πιάτα.

Η γαμήλια τούρτα 

Ο γάμος του Πρίγκιπα William και της Kate Middleton είχε δύο γαμήλιες τούρτες. Η πρώτη ήταν ένα παγωμένο κέικ φρούτων οκτώ επιπέδων με τη «γλώσσα των λουλουδιών» που επιμελούταν η αρτοποιός Leicestershire Fiona Cairns για πέντε ολόκληρες εβδομάδες. Η τελική δημιουργία καλύφθηκε με κρέμα, λευκό γλάσο και 900 ευαίσθητα λουλούδια ζαχαρόπαστας. Μάλιστα, το πριγκιπικό ζεύγος κράτησε τις δύο πρώτες βαθμίδες για τα βαφτίσια των παιδιών τους.

Η δεύτερη τούρτα έχει σημαδέψει τα παιδικά χρόνια του Πρίγκιπα William, καθώς ήταν η αγαπημένη του. Πρόκειται για ένα άψητο κέικ μπισκότων σοκολάτας, δημιουργίας McVities σε συνταγή που επιμελήθηκε ο σεφ του Buckingham Palace και περιελάμβανε μαύρη σοκολάτα και σπασμένα μπισκότα Rich Tea.

Τελικός Euro: Ο έξαλλος πανηγυρισμός του μικρού πρίγκιπα George

Φωτογραφία ap images
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top