Φιλιώ Πυργάκη: Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία φωνή του δημοτικού τραγουδιού

Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή η τραγουδίστρια Μαρία Γιαννακά

Έφυγε από τη ζωή η μεγάλη ερμηνεύτρια του δημοτικού τραγουδιού, Φιλιώ Πυργάκη, σε ηλικία 81 ετών.

Την είδηση έκανε γνωστή η τραγουδίστρια Μαρία Γιαννακά με ανάρτησή της στα social media. «Αντίο στη μεγαλύτερη δημοτική φωνή. Καλό ταξίδι Φιλιώ Πυργάκη» έγραψε στο Facebook.

Δύσκολες ώρες για τη Φιλιώ Πυργάκη - «Έχασε» τον σύζυγό της

Η Φιλιώ Πυργάκη πάλευε με τον καρκίνο, την τελευταία δεκαετία, κάνοντας χημειοθεραπείες. Τον περασμένο Μάιο έχασε τον σύζυγό της, Δημήτρη Κωστόπουλο, από την ίδια αρρώστια.  Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, η «βασίλισσα του δημοτικού τραγουδιού» δεν μπόρεσε να παραστεί στην κηδεία του ανθρώπου που υπήρξε το άλλο της μισό για πάνω από πέντε δεκαετίες.

<>

Ποια ήταν η Φιλιώ Πυργάκη

Γεννήθηκε στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας το 1939 και τραγουδούσε σε γλέντια από το 1953, σε ηλικία 14 ετών. Ύστερα από ένα ατύχημα που είχε μετακόμισε στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε στη δισκογραφική εταιρία Columbia, με την οποία κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους 45 στροφών. Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1967 και λεγόταν «Βαρέθηκα τα νιάτα μου», με μουσική και στίχους του Κώστα Κοντογιώργη, ο οποίος την είχε εντάξει στην ορχήστρα του. Αργότερα, αναγνωρίστηκε στον χώρο του Δημοτικού τραγουδιού και παράλληλα συνεργάστηκε με μεγάλους και σπουδαίους μουσικούς.

H Φιλιώ Πυργάκη

H Φιλιώ Πυργάκη

Η Φιλιώ Πυργάκη πέρα απο την Ελλάδα έκανε πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό (π.χ. στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Σκανδιναβία κ.α) και έτσι έκανε αγαπητό σε πολύ κόσμο το νεοδημοτικό τραγούδι.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top