Η Ορθούλα Παπαδάκου περιγράφει πώς είναι η ζωή με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

«Φοβάμαι μη με νικήσει»

Πριν από περίπου 9 χρόνια, η Ορθούλα Παπαδάκου είχε αποκαλύψει ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Η ίδια μίλησε στην εφημερίδα “On time” και στη Σάσα Σταμάτη για την κατάσταση της υγείας της σήμερα και έστειλε το δικό της μήνυμα σε ανθρώπους που πάσχουν από την ίδια ασθένεια με εκείνη.

Ορθούλα Παπαδάκου σκληρυνση κατα πλάκας

«Θεωρώ ότι το πιο μεγάλο μου ατού είναι ότι δεν άφησα ποτέ να με νικήσει η αρρώστια αυτή. Αυτό οφείλεται στο background μου στον αθλητισμό. Έχω τις καλές και τις κακές μου μέρες. Με πιάνουν πονοκέφαλοι και μουδιάσματα και αδυναμία στο μυϊκό μου σύστημα με αποτέλεσμα να είμαι τέζα στο κρεβάτι. Αλλά βρίσκω τη δύναμη να σηκωθώ, γιατί αν κάτσω θα με νικήσει και πάει το έχασα και κάθε μέρα θα χειροτερεύει.

Εκεί που περπατάω πολλές φορές φεύγει το πόδι, χάνω την ισορροπία. Αυτό που με βοηθάει πολύ είναι ότι κάνω focus στη δουλειά μου. Με βοηθάει να μην υπάρχουν στεναχώριες και στρες στο περιβάλλον μου, επιλέγω να είμαι καλά με τους ανθρώπους γύρω μου που με αγαπάνε και με υποστηρίζουν. Ο κύκλος μου έχει μικρύνει πάρα πολύ, διότι δε θέλω άνθρωποι, που δε γνωρίζω καλά, να με επηρεάζουν αρνητικά», είπε χαρακτηριστικά η πρώην καλαθοσφαιρίστρια.

Η μεγάλη απώλεια του ανιψιού της

Η ίδια αναφέρθηκε και στον θάνατο του 27χρονου ανιψιού της που «έφυγε» πολύ νωρίς: «Όλοι φοβόμαστε τον θάνατο. Όσο μεγαλώνεις τόσο το σκέφτεσαι. Δεν κρύβω την ηλικία μου. Αλλά με αυτά που βλέπεις γύρω σου και έχασα τον ανιψιό μου 27 χρόνων από καρκίνο μέσα σε οχτώ μήνες. Θεωρώ ότι τη ζωή πρέπει να την τιμάμε και να λέμε κάθε μέρα που ξυπνάμε ‘’Ευχαριστώ Θεέ μου’’».
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top