Harry - Meghan: Έκκληση στη Βρετανία για το τέλος του «δομικού ρατσισμού»

Όσα είπαν σε πρόσφατη συνέντευξή τους στην εφημερίδα Evening Standard

Μία από τις δημόσιες εμφανίσεις του ερωτευμένου ζευγαριού στη Μ.Βρετανία

Ο πρίγκιπας Harry και η σύζυγός του Meghan Markle απηύθυναν έκκληση για να μπει ένα τέλος στον «δομικό ρατσισμό», λέγοντας πως κρατάει πίσω τους νέους με διαφορετικό χρώμα, στην τελευταία παρέμβασή τους σε πολιτικά ευαίσθητα θέματα, τα οποία αποφεύγουν συνήθως τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Meghan Markle: Έχασε τη δικαστική μάχη με βρετανική ταμπλόιντ

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησαν στην εφημερίδα Evening Standard, ο Harry είπε ότι η Βρετανία θα μπορούσε να είναι ένα καλύτερο μέρος, εάν οι λευκοί άνθρωποι κατανοούσαν καλύτερα εκείνους «με διαφορετικό χρώμα δέρματος».

Πρίγκιπας Harry - Meghan Markle

«Όσο υπάρχει ο δομικός ρατσισμός, θα υπάρχουν γενιές νέων ανθρώπων με διαφορετικό χρώμα δέρματος, που δεν θα ξεκινούν τις ζωές τους με την ίδια ισότητα ευκαιριών όπως οι λευκοί συνομήλικοί τους», έγραψε το ζευγάρι σε ένα άρθρο για την εφημερίδα.

Harry-Markle: Η απάντηση του Τραμπ στην παρέμβασή τους για τις εκλογές

πΡέχουν τοποθετηθεί αρκετές φορές σε φυλετικά ζητήματα, από τότε που απαρνήθηκαν τους ρόλους τους ως εν ενεργεία μέλη της βασιλικής οικογένειας στα τέλη Μαρτίου και μετακόμισαν στην Καλιφόρνια.

Ο 36χρονος Harry σημείωσε, στη συνέντευξή του στην Evening Standard, ότι ευαισθητοποιήθηκε για τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι μαύροι και άλλες εθνικές μειονότητες από τότε που γνώρισε τη Meghan Markle ο πατέρας της οποίας είναι λευκός και η μητέρα της Αφροαμερικανίδα.
«Δεν είχα επίγνωση για τα τόσα πολλά θέματα και προβλήματα (αντιμετωπίζουν) εντός της Βρετανίας και επίσης παγκοσμίως. Νόμιζα πως είχα, αλλά δεν είχα», εξήγησε.

«Το θέμα δεν είναι να δείχνουμε κάποιους με το δάκτυλο, δεν είναι να επιρρίπτουμε ευθύνες. Θα είμαι ο πρώτος που θα το πω, ξανά, το θέμα είναι να γνωρίζουμε», λέει ο Harry στην εφημερίδα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top