«Δεν ήμουν υπουργός τότε, μιλάμε για μία συγκεκριμένη περίοδο κατά την οποία εγώ ήμουν υπουργός Παιδείας και μετά υποψήφια στον βόρειο τομέα Αθηνών» δήλωσε η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως για την υπόθεση της διαρροής προσωπικών δεδομένων προς την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» του ANT1.
Το παρασκήνιο της παραίτησης Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο
Σχετικά με τις ευθύνες ανέφερε ότι «ο κ. Σταυριανουδάκης έχει πλέον παραιτηθεί, ενώ ο κ. Θεοδωρόπουλος δεν είναι πλέον στην παράταξη».
Παραιτήθηκε ο ΓΓ του ΥΠΕΣ για τη διαρροή στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
«Ξέρουμε πλέον τι έχει συμβεί», επισήμανε επίσης η Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στο πόρισμα της έρευνας. Όπως υποστήριξε «Έλληνες που είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν το 2023, κάποιοι εξ αυτών, είχαν δοθεί τα e-mail τους από συνεργάτη του τότε γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, στην Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου».
Πρόσθεσε ότι «είναι σαφές ότι έγινε αυτή η διαρροή. Έχουμε δύο έρευνες σε εξέλιξη» και διευκρίνισε ότι «το ζήτημα αυτό δεν αφορά εκλογική διαδικασία, δεν αφορά την επιστολική ψήφο. Μιλάμε για κάτι που έγινε πριν από οκτώ μήνες. Είναι κάτι που αφορά τα προσωπικά δεδομένα».
«Για πρώτη φορά γίνεται καθολικός έλεγχος στο υπουργείο Εσωτερικών. Μιλάμε για μία έκνομη ενέργεια, από έναν συγκεκριμένο άνθρωπο» υπογράμμισε.
Αναφερόμενη επίσης στην επιστολική ψήφο δήλωσε ότι «έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 30.000 Έλληνες και ένα 57% είναι Έλληνες του εσωτερικού».
Βορίδης: Οι ευθύνες ανελήφθησαν και οδήγησαν σε παραιτήσεις
«Η έρευνα ανέδειξε τις ευθύνες, οι ευθύνες ανελήφθησαν σε πολιτικό επίπεδο και οδήγησαν σε παραιτήσεις. Όταν γίνεται κάτι κακό, ο Πρωθυπουργός παρεμβαίνει» δήλωσε για το ίδιο ζήτημα ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στον Σκάι.
Όσον αφορά την κ. Ασημακοπούλου, ανέφερε: «Η κυρία Ασημακοπούλου είχε μία εξαιρετική διαδρομή. Είχε υπερασπιστεί τα συμφέροντα του έθνους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο λίγοι. Ναι, αυτό που έγινε δεν ήταν σωστό, αλλά αποτελεί ένα σημείο σε μία μεγάλη θετική πορεία. Αυτό το λάθος δεν μπορεί να εξαλείψει μία αναμφίβολα θετική πολιτική διαδρομή»,