Ξεσπά στο Star η Εύα Καϊλή - «Καταρρέω, τι τους φταίει η μικρή»

Διπλό «όχι» των Βέλγων - Ούτε μέσω Skype θα βλέπει το παιδί της

Αποκλειστικό: Tο ξέσπασμα της Εύας Καϊλή στο διπλό «όχι» των Βέλγων / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Σε κακή κατάσταση βρίσκεται η Εύα Καϊλή στις φυλακές του Χάρεν στο Βέλγιο. Οι αρχές δεν της δίνουν το δικαίωμα να συναντήσει την κόρη της την ώρα που οι συνήγοροί της επιχειρούν να αφεθεί ελεύθερη νωρίτερα απο την επόμενη ακρόαση. Η άρνηση έφερε το ξέσπασμα της Εύας Καϊλή μέσα απο το κελί της αποκλειστικά στο Star.  

Τον τρόπο δράσης Παντσέρι και Τζόρτζι περιγράφει βέλγικη εφημερίδα

Διπλό «όχι» των Βέλγων στην Εύα Καϊλή 

«Όχι» είναι η απάντηση των βέλγικων αρχών στο διπλό αίτημα της Εύας Καϊλή να βλέπει το παιδί της. Οπως αποκαλύπτει ο Σπύρος Λάμπρου στο Star, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε να συναντά τη μικρή κάποιες μέρες μέσα στην φυλακή ή να την βλέπει μέσω Skype όσο βρίσκεται με τον παππού της. 

Ωστόσο, και τα δυο αιτήματα απορρίφθηκαν, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Η άρνηση έφερε το ξέσπασμα της Εύας Καϊλή μέσα απο το κελί της αποκλειστικά στο Star.

Βασανίζομαι. Είναι άδικο αυτό. Δεν αντέχω. Καταρρέω. Τι τους φταίει η μικρή και την κρατάνε μακριά μου.

Σε κακή κατάσταση βρίσκεται η Εύα Καϊλή στις φυλακές του Χάρεν στο Βέλγιο

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι δικηγόροι της έχουν ξεκινήσει τις επαφές για να πείσουν τους δικαστές να την αφήσουν ελεύθερη πριν την ακρόασή της. «'Οπλο μας τα λεγόμενα του ανακριτή», λέει ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Ο ίδιος ο ανακριτής, ο Μισέλ Κλεζ είπε "δεν έχω στοιχεία που να τεκμηριώνουν και να "δένουν" την Εύα Καϊλη με τα χρήματα και με δωροδοκία. Εκεί θα πατήσουμε και εγώ και ο συνάδελφος δικηγόρος από τις Βρυξέλλες», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Στην Ιταλία και την Ισπανία πάντως τα δημοσιεύματα για την Εύα Καϊλη πληθαίνουν. Οι Ιταλοί αναφέρονται στα εκατομμύρια που γράφτηκε οτι βρέθηκαν σε λογαριασμούς της Εύας Καϊλη και του πατέρα της σε τράπεζα του Παναμά. Η βελγική εφημερίδα De Standaard γράφει οτι ο σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι δούλευε με το αζημίωτο για τα συμφέροντα του Μαρόκου απο το 2018.

«Είναι πλαστά εμβάσματα. Ζήτησα και απο τον επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη να τα ελέγξει με δικαστική συνδρομή» αναφέρει ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Χρησιμοποιούν το παιδί για να "σπάσει" η Εύα Καϊλή»

Πώς ερμηνεύεται όμως η ιδιαίτερα αυστηρή στάση των βελγικών αρχών απέναντι στην πρώην ευρωβουλευτή; 

Σύμφωνα με τον Σπύρο Λάμπρου, η πλευρά της Εύας Καϊλη υποστηρίζει ότι χρησιμοποιούν το παιδί ως μέσο πίεσης για να «σπάσει» η πρώην ευρωβουλευτής. Όπως τονίζουν, ειναι χαρακτηριστικό ότι δεν δόθηκε στους συνηγόρους της το σκεπτικό της απόρριψης. Θεωρούν πως οι Αρχές ζητούν ομολογία απο την Καϊλη για να της επιτρέψουν να δει τη μικρή.

Χρησιμοποιούν το παιδί για να "σπάσει" η Εύα Καϊλή

Απο την άλλη μεριά, νομικοί στις Βρυξέλλες λένε ότι είναι αυστηρός ο εσωτερικός κανονισμός στις φυλακές.  Περίπου 20.000 παιδιά έχουν γονείς στις φυλακές και απαιτούνται δύο ψυχολόγοι κι ένας σωφρονιστικος υπάλληλος να είναι παρόντες. Τώρα αρκετοί είναι σε άδεια, και επιστρέφουν τη Δευτέρα.

Πώς ερμηνεύεται η ιδιαίτερα αυστηρή στάση των βελγικών αρχών απέναντι στην Eύα Καϊλή; / Ρεπορτάζ του Σπύρου Λάμπρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν ότι δεν χωρούν ανθρωπιστικά θέματα σε περίπτωση δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top