Eστίαση: Τι γίνεται όταν είναι ανεμβολίαστο το προσωπικό

Έλεγχοι σε πελάτες, εργαζόμενους και ιδιοκτήτες

Με τα νέα μέτρα να αποκλείουν τους ανεμβολίαστους από τους κλειστούς χώρους της εστίασης, ο υπουργός Υγείας κλήθηκε απαντήσει τι γίνεται όταν το προσωπικό και ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος εστίασης είναι ανεμβολίαστοι.

Παίρνοντας τον λόγο, ο γ.γ. Εμπορίου Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, είπε: «Οι πελάτες που εισέρχονται σε ένα κατάστημα εστίασης εισέρχονται οικεία βουλήσει, προκειμένου να κάνουν μια δραστηριότητα διασκέδασης. Ο εργαζόμενος και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης πηγαίνει για σκοπούς εργασίας. Άρα καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μια ειδοποιός διάκριση μεταξύ τους».

Nέα μέτρα: Αλλάζει το ωράριο στα καταστήματα

«Αυτός είναι και ο λόγος που, σε αυτή τη φάση, επιτρέπεται ο εργαζόμενος και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης να μπορούν, καίτοι ανεμβολίαστοι να προσέρχονται στον χώρο, ακολουθώντας, όμως, τους κανόνες για μοριακό ή rapid test», πρόσθεσε.

Κυλιόμενο ωράριο στην εργασία - Από 07:00 έως 09:30 η άφιξη των εργαζόμενων

Βρέχει πρόστιμα: 21.000 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι χωρίς rapid test

«Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν υπάρχει επέκταση της υποχρεωτικότητας. Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι εργάζονται με τους κανόνες διαγνωστικού ελέγχου και ειδικά στους χώρους εστίασης», είπε, από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Κομμωτήρια: Πώς θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι από τη Δευτέρα 22/11

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, ο οποίος υπογράμμισε πως «στους ελέγχους που κάνουμε ελέγχουμε τα πιστοποιητικά ή τα τεστ και του προσωπικού και των ιδιοκτητών, όχι μόνο των πελατών».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top