Ραγδαίες εξελίξεις σε ελληνοτουρκικά: Έκτακτο ΚΥΣΕΑ συγκάλεσε ο Τσίπρας

Σάλος με δημοσιεύματα για μεταφορά στρατευμάτων σε νησιά–Τι απαντά το ΥΠΕΘΑ

Την έντονη ανησυχία της Αθήνας για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα δείχνει η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ακυρώσει την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα και να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

Νέα προειδοποίηση ΗΠΑ σε Τουρκία για τις γεωτρήσεις στην Κύπρο

Το συμβούλιο ήταν προγραμματισμένο για τις 17.30 με φόντο τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και τις πληροφορίες ότι η Τουρκία έχει ξεκινήσει γεωτρήσεις, παρά τις προειδοποιήσεις των Ευρωπαίων, αλλά και των ΗΠΑ.

Σάλος με δημοσιεύματα για μεταφορά στρατευμάτων σε νησιά

Την ίδια ώρα, αναταραχή προκάλεσαν δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, που ισχυρίζονταν ότι γίνεται έκτακτη μεταφορά ελληνικών στρατευμάτων σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, υπό τον φόβο ενός επεισοδίου με την Τουρκία.

Τσίπρας από Τήλο: Θέλουμε να κυβερνήσουν αυτοί που μας έβαλαν στα μνημόνια;

Διαπιστώνοντας την αναστάτωση στην κοινή γνώμη, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διέψευσε τα δημοσιεύματα, τονίζοντας πως οι μετακινήσεις των στρατευμάτων είναι οι συνήθεις, όπως προβλέπονται βάσει των προγραμματισμένων ασκήσεων.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως «η επιχειρησιακή διάταξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι η συνήθης. Οι όποιες μετακινήσεις έγιναν, εκτελέστηκαν στο πλαίσιο της άσκησης ‘’ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2019’’, η οποία περατώθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top