Τασία για τη μετάταξη της κόρης σε Βουλή: Αξιοποίησε νόμο... και γνωριμίες!

Βούτσης για «όργιο» διορισμών και μετατάξεων: Δεν αισθάνομαι απολογούμενος

«Δεν αισθάνομαι απολογούμενος για τίποτε από όλα αυτά» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, απορρίπτοντας τις «κατηγορίες» για σωρεία διορισμών και μετατάξεων στη Βουλή.

Ο κ. Βούτσης είπε πως πάντα έγιναν «με διαφάνεια, αξιοκρατία και δουλειά όλων των εργαζομένων και όχι με αργομισθίες», σημειώνοντας πως οι διαδικασίες είχαν ξεκινήσει από τον Ιανουάριο και δεν έχουν καμία σχέση με την προεκλογική περίοδο, που προέκυψε τώρα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως οι μετατάξεις αφορούν 64 υπαλλήλους, που ήταν ήδη αποσπασμένοι από υπουργεία στη Βουλή από το 2003, 2004 ή το 2009 και τους δόθηκε απλώς η δυνατότητα -στο πλαίσιο της κινητικότητας στο δημόσιο- να παραμείνουν στη Βουλή ή να επιστρέψουν στο φορέα τους.

«Βρέχει» διορισμούς και ρουσφέτια στη Βουλή πριν τις εκλογές

Μάλιστα, είπε πως η Βουλή έχει παρουσιάσει αυξημένες ανάγκες τα τελευταία χρόνια και παρ’ όλα αυτά «για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για μόνιμο προσωπικό στη Βουλή».

Αναφορικά με τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, είπε πως οι ανανεώσεις των συμβάσεών τους έγιναν οριζόντια και χωρίς καμία διάκριση και πρόσθεσε: «Απομακρυνθήκαμε 100% από αυτό που σε μεγάλο βαθμό παραλάβαμε, δηλαδή από ένα πελατειακό κράτος που ίσχυσε στο παρελθόν».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» τη δημοσιοποίηση λιστών ονομάτων με συγγενικούς δεσμούς, λέγοντας ότι γίνεται για δημιουργία εντυπώσεων. Όπως ανέφερε, για πολλούς από αυτούς είναι άδικη η κριτική, καθώς δε θα μπορούσε κάποιος, που έχει τις προϋποθέσεις, να εξαιρεθεί από τη δυνατότητα να διεκδικήσει θέση υπαλλήλου, αν κάποιο συγγενικό του πρόσωπο έχει σχέση με τη Βουλή.

Ομολογία από Τασία: Ναι, η κόρη μου αξιοποίησε νόμο... και γνωριμίες!

Την ίδια ώρα, η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου παραδεχόταν -μιλώντας στον Alpha- ευθέως τη μετάταξη της κόρης της από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στη Βουλή, επαινώντας τις… γνωριμίες της!

«Μετάταξη σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος από έναν τομέα του δημοσίου να μπορεί να πηγαίνει σε έναν άλλον γιατί έχει κάποια ειδικά προσόντα. Η Βουλή αποφάσισε και ψήφισε - με απόφαση του κ. Τραγάκη - ότι είναι δίκαιο και νόμιμο αυτοί οι άνθρωποι, που είναι πια απόλυτα ενταγμένοι στη λειτουργία της Βουλής, να μπορούν να είναι υπάλληλοι της Βουλής» υπογράμμισε αρχικά η κυρία Χριστοδουλοπούλου.

Όπως είπε η κόρη της υπηρετεί από το 2004 στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, «μπαίνοντας» με ΑΣΕΠ, και μάλιστα έχει απορρίψει πρόταση για να γίνει διευθύντρια καταστήματος.

«Από 'κει και έπειτα περιθωριοποιήθηκε και δεν μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντα, που είχε με βάση τον βαθμό της. Οπότε άρχισε να αναζητά τρόπους να αξιοποιήσει τις γλώσσες και πήρε την ευκαιρία και έκανε την αίτηση της απόσπασης και στη συνέχεια της μετάταξης. Τώρα υπηρετεί στο τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων. Ο νόμος έλεγε ότι μετάταξη μπορούν να κάνουν όσοι είναι αποσπασμένοι. Και όσοι ήταν, έκαναν την αίτηση όλοι, ανεξαρτήτως πολιτικών φρονημάτων», πρόσθεσε η ίδια.

Απαντώντας, τέλος, στο εάν υπάρχει ηθικό ζήτημα, παραδέχθηκε ότι… βοήθησαν και λίγο οι γνωριμίες: «Προφανώς με την έννοια που το λέμε, ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις κλπ. Δεν το συζητάμε αυτό, ούτε θέλω να πω ότι ήταν γνωστά τα προσόντα της και η βουλή βγήκε και φώναζε ‘έλα εδώ’. Δεν επιβαρύνει το δημόσιο ούτε με μία δραχμή, διότι ήδη πληρωνόταν από το δημόσιο και άρα δεν υπάρχει θέμα αυτού που λέγεται συνήθως ότι επιβαρύνετε παραμονές των εκλογών το δημόσιο με προσλήψεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top