Γιάννης Τομπούλογλου: Ήρθε η ώρα η Περιφέρεια Αττικής να αλλάξει πρόσωπο

Είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αθηνών

Γιάννης Τομπούλογλου

Ο Γιάννης Τομπούλογλου είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αθηνών (Δήμοι: Αθηναίων, Βύρωνα, Γαλατσίου, Δάφνης – Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Ν. Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας)

Είμαι τελωνειακός υπάλληλος και έχω σπουδάσει αναλυτής- προγραμματιστής. Είμαι απόφοιτος της Λεοντείου Σχολής Αθηνών και μιλάω αγγλικά και γαλλικά. Από το 1998 έως και σήμερα εκλέγομαι ανελλιπώς πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Μεταξύ άλλων, έχω διατελέσει Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, Μέλος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Αθηνών – Πειραιά (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.), Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΔΑΚΕ Τελωνειακών, εκλεγμένος στο Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Τ.Υ.Ε) και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας «Οι Αλησμόνητες Πατρίδες». Είμαι έγγαμος με την Ιωάννα Κύρου και έχω έναν γιό.

Τι σας παρακίνησε ώστε να συμπορευτείτε με την “Νέα Αρχή” του Γιώργου Πατούλη;

Πιστεύω ακράδαντα πως ήρθε η ώρα επιτέλους η Περιφέρεια Αττικής να αλλάξει πρόσωπο. Ειδικά τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια ζήσαμε πολλά υπό την αρνητική έννοια. Ο Γιώργος Πατούλης έχει την θέληση, το σχέδιο, το όραμα και την εμπειρία. Είναι ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός και αυτοδημιούργητος πολιτικά και επαγγελματικά άνθρωπος. Όλα αυτά αποτελούν εχέγγυα για μια Νέα Αρχή στην Αττική. Για αυτό λοιπόν πρέπει να δώσουμε στο Γιώργο Πατούλη την ευκαιρία να αναδείξει τις ήδη αποδεδειγμένες πολιτικές του αρετές στη μεγαλύτερη και πιο κρίσιμη Περιφέρεια της χώρας. Ακολουθώντας παράλληλα ένα ολότελα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης σε σχέση με το εμφανώς αποτυχημένο της τωρινής περιφερειακής αρχής.

Για ποιο λόγο οι πολίτες του Κεντρικού Τομέα Αθηνών να επιλέξουν εσάς;

Αν και δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ, θέλω να τονίσω τα εξής: Κατ αρχάς ζω σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές γειτονιές του Κεντρικού Τομέα, τη Νέα Φιλαδέλφεια. Και μιας και οι Δήμοι που αποτελούν τον Κεντρικού Τομέα έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, μπορώ να πω πως γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Επιπλέον μην ξεχνάμε πως η ως τώρα πείρα μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στον πρώτο βαθμό – επί 21 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας και διατελέσας Αντιδήμαρχος ήδη σε νεαρή ηλικία- μου δίνουν τα εφόδια ώστε να δράσω με συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες λύσεις και στο δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης. Για μια καλύτερη Περιφέρεια Αττικής.

Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα σημαντικότερα προβλήματα στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής;

Για αρχή επιτρέψτε μου να πω πως δυστυχώς ο Κεντρικός Τομέας βρίθει προβλημάτων και αυτό είναι αποτέλεσμα των προηγούμενων μετρίων διοικήσεων με αποκορύφωμα αυτή της κας Δούρου. Από εκεί και πέρα, αν μπορούσαμε να θέσουμε αξιολογικά ιεραρχικά τα ζητήματα του Κεντρικού Τομέα, θα λέγαμε πως το πρώτιστο είναι η έλλειψη ασφάλειας στους κατοίκους λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας κάθε μορφής. Επιπλέον η καθαριότητα, η έλλειψη πρασίνου, η απουσία εκτεταμένων χώρων άθλησης και πολιτισμού, η προσβασιμότητα σε όλους τους χώρους για τα ΑμΕΑ είναι ζητήματα που βλέπουμε και στην καθημερινότητα μας πως παραμένουν δυσεπίλυτα. Θεωρώ λοιπόν πως πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στην επίλυση αυτών των αυτονόητων αλλά ταυτόχρονα και λιμναζόντων προβλημάτων. Αυτό είναι το στοίχημα για κάθε αυτοδιοικητικό που σέβεται τον εαυτό του: Η διευκόλυνση της καθημερινότητας του πολίτη, ο σεβασμός στις ανάγκες του και η ανταπόκριση σε ζητήματα που μπορεί να προκύψουν.

Πόσο κρίσιμες θεωρείτε πως είναι οι επερχόμενες εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής;

Χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολικός, νομίζω πως είναι οι πλέον κρίσιμες. Από τη μια μια διοίκηση, της κας Δούρου, που έχει ήδη εμφανώς αποτύχει σε κάθε επίπεδο. Και από την άλλη η εμφάνιση παλαιότερων προσώπων που έχουν επίσης διοικήσει στο παρελθόν, χωρίς να έχουν αφήσει το πιο θετικό πρόσημο. Η επικράτηση του Γιώργου Πατούλη θα δώσει τον τόνο για μια πραγματική Νέα Αρχή στην Αττική αλλά θα αποτελέσει και ορόσημο για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που είναι απαραίτητη σε όλη την Ελλάδα! 

 

Tου Γιώργου Βότσκαρη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top