Σφοδρή σύγκρουση Μαξίμου – ΝΔ για το Σκοπιανό

Αλληλοκατηγορίες για «πατριδοκαπηλία» και «βαριές εθνικές υποχωρήσεις» μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σφοδρή σύγκρουση Μαξίμου – ΝΔ για το Σκοπιανό

Σφοδρή σύγκρουση ξέσπασε μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και ΝΔ για το Σκοπιανό, την ίδια ημέρα που διεξάγονται συλλαλητήρια για τον ίδιο λόγο σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας.   

Η αρχή έγινε με την ανακοίνωση της ΝΔ, στην οποία ασκείται δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα και γίνεται λόγος για «βαριές εθνικές υποχωρήσεις», ενώ απαντώντας το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για «πατριδοκαπηλία».         

Συγκεκριμένα, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 «Η κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά, για να κρατηθεί μερικούς ακόμη μήνες στην εξουσία, εμφανίζεται πια πρόθυμη να κάνει βαριές εθνικές υποχωρήσεις. Γι αυτό βαφτίζει ακροδεξιά την εθνική ευαισθησία της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων και αναζητεί απεγνωσμένα άλλοθι και συνενόχους, αδυνατίζοντας την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας.

Η ΝΔ είναι ξεκάθαρη. Η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει τρία στοιχεία: Αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου και μία ονομασία για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός σκοπιανών συνόρων. Η εκχώρηση “Μακεδονικής εθνότητας” και “μακεδονικής γλώσσας” δεν είναι αποδεκτή.

Ξεκάθαρη είναι και η προειδοποίησή μας στον κ. Τσίπρα. Δεν διαθέτει καμία πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τη χώρα μας σε μία διεθνή συμφωνία που θα ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα».

Απαντώντας στη ΝΔ, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επισημαίνει:  

«Η ΝΔ για ακόμη μία φορά παίζει το χαρτί της πατριδοκαπηλείας και προσπαθεί να διχάσει τους Έλληνες, μήπως και κρύψει την αδυναμία της να αρθρώσει σαφή και υπεύθυνη θέση στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, εξαιτίας των εσωτερικών της διαφορών.

Το ερώτημα λοιπόν για τον κ. Μητσοτάκη είναι απλό και σαφές: Η «ενιαία και συνολική» λύση που ζητά, θα πρέπει να είναι στη βάση της σύνθετης ονομασίας, που διαπραγματεύθηκαν και οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη; Δηλαδή με χρήση και του όρου «Μακεδονία»; Ναι ή όχι;

Τελικά, ο Πρόεδρος της ΝΔ ποια σύνθετη ονομασία προτιμά; Κυριάκος Μητσοτάκης ή Κυριάκος Σαμαράς;»  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top