Χαιρετίζει την ανυπότακτη στάση των δικαστών ο Μίκης Θεοδωράκης

Σκληρή κριτική στην στάση της Κυβέρνησης από προσωπικότητες της Αριστεράς

Καυτηριάζουν τις κυβερνητικές επιθέσεις κατά της δικαιοσύνης, για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, κορυφαίες προσωπικότητες από το χώρο του πνεύματος και των τεχνών, καθώς και πολιτικοί της Αριστεράς.
Τεράστιο λάθος της κυβέρνησης που μπορεί να το πληρώσει ακριβά, θεωρεί τους χειρισμούς της στο θέμα των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, ο Μίκης Θεοδωράκης, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες.
Παράλληλα χαιρετίζει την ανυπότακτη στάση των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η εκπρόσωπος του διάσημου μουσικοσυνθέτη Ιωάννα Κολοβού: «Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά! Υπάρχουν και ...ξεροκέφαλοι δικαστές!! Δεν καταλαβαίνουν από τερτίπια…».
Αντιδημοκρατικές, αλλά και πανικόβλητες, χαρακτηρίζουν τις κυβερνητικές επιθέσεις κατά των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας, πρώην κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
«Πρόκειται για μια κυβέρνηση χωρίς όρια, χωρίς ήθος, χωρίς ντροπή. Ξεκίνησε από μια προσπάθεια εξαγοράς δικαστών και έφτασε σήμερα σε μια απαράδεκτη, καταδικαστέα, επικίνδυνη, αντικοινοβουλευτική και αντιδημοκρατική επίθεση σε όλο το δικαστικό σώμα» δηλώνει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του «ΣΧΕΔΙΟΥ Β'» Αλέκος Αλαβάνος.
«Στο θέμα του Συμβουλίου της Επικρατείας υπήρξε μεγάλη ήττα για την επιπόλαιη και ανίκανη κυβέρνηση. Έδειξαν μεγάλο πανικό. Έσπευσαν να πουν ότι θα δώσουν άδεια σε ορισμένα κανάλια. Λες και είναι δήμαρχοι και δίνουν προσωρινή άδεια σε πλανόδιους κουλουράδες την περίοδο των εορτών» τονίζει ο Μανώλης Γλέζος.
«Δεν θέλω να χαρακτηρίσω την κυβέρνηση, αλλά θα μιλήσω για ανικανότητα. Και η ανικανότητα είναι επικίνδυνη. Έχουμε μπει σε μια περίοδο αστάθειας. Ο Θεός να βάλει το χέρι του» δηλώνει ο ποιητής, πεζογράφος και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης.
Παραφωνία στο όλο ��ο κλίμα το σχόλιο του Λάκη Λαζόπουλου, ο οποίος απεγνωσμένα προσπαθεί να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ:
«Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ήδη χάσει την εκτίμηση του στην κοινωνία. Στήριξε την επικρατούσα ανομία στο τηλεοπτικό τοπίο. Οι νόμοι είναι υπηρέτριες του σάπιου καθεστώτος της μεταπολίτευσης».
Για την ύπαρξη κράτους δικαίου και προάσπιση της νομιμότητας από τη Δικαιοσύνη, δεν φαίνεται να έχει ακούσει κάτι ο ηθοποιός που επαναλαμβάνει την κυβερνητική καραμέλα για επιστροφή σε καθεστώς ανομίας...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top